Hello Fresh Mobile Banner
Sticky Road sjokoladebarer

Sticky Road sjokoladebarer

Lær hvordan du lager sticky road chocolate bars – en søt og klissete dessert som er perfekt for enhver anledning. En enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel til allsidig bruk
  • 2. 1/2 teskje bakepulver
  • 3. En klype salt
  • 4. 1/2 kopp usaltet smør, romtemperert, pluss litt ekstra til smøring av formen
  • 5. 1/2 kopp pakket lyst brunt sukker
  • 6. 1 egg
  • 7. 150 gram usøtet sjokolade, smeltet
  • 8. 1/4 kopp hakkede pekannøtter
  • 9. 3/4 kopp smør
  • 10. 1/2 kopp sukker
  • 11. 2 spiseskjeer lys mais sirup
  • 12. 3/4 kopp søtet kondensert melk
  • 13. 1 kopp hakkede pekannøtter
  • 14. 1/2 kopp søte kokosflak

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: offset-spatel, bakepapir, 12 x 8 1/2-tommers stekeplate
  2. 22. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  3. 33. I en middels stor bolle sikt mel, bakepulver og salt sammen. I en stor bolle, bruk en håndmikser på middels høy hastighet, pisk smør og brunt sukker til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett egget og bland godt. Tilsett melblandingen i porsjoner og bland til det er godt kombinert og smulrete. Vend inn smeltet sjokolade og pecannøtter. Smør en kvartstørrelse stekeplate. Legg et stykke bakepapir i formen og smør papiret. Trykk deigen jevnt utover i stekeplaten og stikk hull i overflaten med en gaffel. Stek til midten er fast, ca. 20 minutter. La avkjøle og lag glasuren.
  4. 44. I en middels stor kjele, smelt smør over middels varme, tilsett deretter sukker, mais sirup og kondensert melk. Kok opp til alle ingrediensene er oppløst og en gylden farge oppnås, ca. 10–12 minutter. Vend inn pecannøtter og kokos. Hell den varme glasuren over de avkjølte sjokoladebarene og sett raskt i fryseren for å la glasuren stivne. Skjær i barer og server.