Fransk løksandwich med Croque Madame

Fransk løksandwich med Croque Madame

Lær hvordan du lager french onion croque madame, en deilig fransk-inspirert sandwich med karamellisert løk og ost. Perfekt til brunch eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 3 ss smør
  • 2. 3 store løk, veldig tynne skiver
  • 3. Salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1 ss ferske timianblader
  • 5. 1 laurbærblad
  • 6. 1/4 kopp tørr sherry
  • 7. 1 kopp kalve- eller storfekraft
  • 8. 2 kopper hel melk
  • 9. 2 ss smør
  • 10. 2 ss hvetemel
  • 11. Salt og nykvernet svart pepper
  • 12. Nykvernet muskatnøtt
  • 13. 1 rund ss Dijon-sennep
  • 14. 2 ss hvit balsamicoeddik
  • 15. 1 ss Dijon-sennep
  • 16. En skje akasiahonning
  • 17. 1/4 kopp god olivenolje
  • 18. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 19. 1 grønn endivé, skåret i skiver
  • 20. 1 hode frisée, revet i biter
  • 21. 1 hode radicchio, tynne skiver
  • 22. 4 lange, 1/2 tomme tykke skiver med bondebrød
  • 23. 8 skiver mild importert kokt skinke eller prosciutto cotto
  • 24. 2 kopper revet Gruyère-ost
  • 25. Smør
  • 26. 4 store egg

Fremgangsmåte

  1. 11. For løken: Varm opp en stekepanne over middels-lav varme og tilsett smøret. Varm til smøret begynner å skumme, deretter tilsett løken og krydre med salt og pepper. Tilsett timian og laurbærblad, og kok løken til den karamelliserer, ca. 30 minutter.
  2. 22. Deglaser løken med sherry, og tilsett deretter kraften. La det koke til det er igjen bare noen spiseskjeer med kraft, og hold det varmt.
  3. 33. Til sausen: Varm opp melken i en sauskjele. I en annen panne, smelt smøret over middels til middels høy varme og visp inn melet, og kok i 1 minutt. Visp inn den varme melken, og la det koke opp til en boble. Krydre med salt, pepper og litt muskatnøtt. La sausen tykne til den dekker baksiden av en skje, og fjern den deretter fra varmen. Rør inn sennepen.
  4. 44. Til salaten: I en liten bolle, visp sammen eddik, sennep og honning, og hell deretter i olivenoljen i en tynn stråle. Krydre med salt og pepper. Tilsett endiv, frisée og radicchio, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket.
  5. 55. Til smørbrødene: Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Legg brødet på et bakepapirkledd stekebrett, og topp hver skive med litt karamellisert løk, to skiver skinke, litt béchamel og ost. Stek smørbrødene til de er gylne og boblende, ca. 10 minutter.
  6. 6I mellomtiden, i en stor kjele over middels varme, tilsett litt smør og stek eggene sunny-side up eller over easy. Topp smørbrødene med et egg, og server med en salat.