
Spinat- og baconpai
Lær hvordan du lager en deilig spinat og bacon quiche. Perfekt til frokost, lunsj eller middag. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
frokost
Ingredienser
- 3/4 pund skivet bacon
- 1 (23 cm) enkelt ferdiglaget paibunn
- 6 egg, pisket
- 1 1/2 kopper kremfløte
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 2 dråper Worcestershire-saus
- 5 dråper hot pepper-saus, eller etter smak
- 1 (283 gram) pakke frossen hakket spinat – tint, avrent og presset tørr
- 1 1/2 kopper revet Cheddar-ost
- 1/2 kopp hakket grønn løk
- 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 2Legg baconen i en stor, dyp stekepanne, og stek over middels høy varme, vend jevnlig, til den er jevnt brunet, ca. 10 minutter. La baconen renne av på et fat med papirhåndkle. Når den er avkjølt, hakk den opp.
- 3Pass på at paibunnen passer i en 23 cm (9 tommer) paiform, og sett den til side.
- 4I en bolle, visp sammen egg, fløte, salt, svart pepper, Worcestershire-saus og hot pepper-saus. Fordel spinaten i bunnen av paibunnen; legg på bacon, Cheddarost og grønn løk. Hell eggeblandingen over fyllet, og strø over Parmesanost.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til toppen er lett puffet og brunet, og en kniv som settes inn i midten av paien kommer ut ren, ca. 35 til 45 minutter.