Gresskarbrødpudding

Gresskarbrødpudding

oppskrift på pumpkin bread pudding, en deilig og enkel dessert som passer perfekt til høsten. lag en varm og krydret pudding med ferskt brød og gresskar.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. Usaltet smør
  • 2. 3 eggeplommer
  • 3. 5 egg
  • 4. 3/4 kopp brunt sukker
  • 5. 1/4 teskje salt
  • 6. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 7. 1 teskje kanel
  • 8. 1/4 teskje malt nellik
  • 9. 1/4 teskje malt ingefær
  • 10. 3/4 kopp gresskarpuré
  • 11. 2 kopper kremfløte
  • 12. 1 ¾ kopper helmelk
  • 13. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 14. 1 brød av gresskarbrød
  • 15. 1/2 kopp rosiner
  • 16. 1/4 kopp ristet mandelskiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. 22. Smør en liten ildfast form i lasagnaversjon. I en stor bolle, pisk hele egg med eggeplommer og brunt sukker til det er glatt. Tilsett krydder og gresskarpuré, og bland til det er jevnt. Rør inn fløte, melk og vaniljeekstrakt.
  3. 33. Legg ett lag med brød i den forberedte formen. Hell halvparten av røren over, og pass på at brødskivene dekkes godt. Strø mandler og rosiner over det første laget, og legg deretter et nytt lag med brød på toppen. Hell forsiktig resten av røren over brødet, og sørg for at brødet er helt dekket, eventuelt press det ned med hånden. La puddingen hvile ved romtemperatur i opptil en time.
  4. 44. Fyll en dyp kjele eller langpanne med 1,5 cm vann for å lage et vannbad. Plasser den ildfaste formen med puddingen i vannet. Stek i 35 til 50 minutter, eller til toppen er gyllen og fast.
  5. 55. Server med din favorittpiskede krem eller iskrem.