
Slett meg
en kort beskrivelse av oppskriften med nøkkelord og tips
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp valnøttbiter
- 2. 1/4 kopp italienske persilleblader
- 3. 1/2 kopp revet parmesanost
- 4. 6 spiseskjeer smør
- 5. 4 kopper tynt skivede purre (hvite og møre grønne deler)
- 6. 6 kopper store terninger av smørnut squash (1 1/2 til 2 pund squash)
- 7. 1/3 kopp hvetemel
- 8. 2 teskjeer finhakket fersk salvie
- 9. 1 teskje nyrevet muskatnøtt
- 10. 3 kopper kyllingkraft
- 11. 1 kopp melk
- 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 13. 1 (13,25 unser) pakke fullkornspenne
- 14. 1 pund revet mozzarella med lavt fettinnhold
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Kjør valnøtter, persille og parmesan i en food processor til de ligner brødsmuler.
- 22. Smelt smøret i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett purre og squash, og kok under lokk, av og til omrøring, til de er akkurat møre, ca. 5 minutter. Rør inn mel, salvie og muskatnøtt. Reduser varmen og tilsett gradvis buljong og melk, og la det småkoke under omrøring til det tykner, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og ta av varmen.
- 33. Kok pasta etter anvisning på pakken; sil av vannet. Bland pastaen med grønnsakene og mozzarella. Hell over i en ildfast form på 23 x 33 cm. Strø valnøttblandingen over. Stek til toppen er gyllen, ca. 25 minutter. La hvile i 5 minutter før servering.





