Slett meg

Slett meg

en kort beskrivelse av oppskriften med nøkkelord og tips

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp valnøttbiter
  • 2. 1/4 kopp italienske persilleblader
  • 3. 1/2 kopp revet parmesanost
  • 4. 6 spiseskjeer smør
  • 5. 4 kopper tynt skivede purre (hvite og møre grønne deler)
  • 6. 6 kopper store terninger av smørnut squash (1 1/2 til 2 pund squash)
  • 7. 1/3 kopp hvetemel
  • 8. 2 teskjeer finhakket fersk salvie
  • 9. 1 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 10. 3 kopper kyllingkraft
  • 11. 1 kopp melk
  • 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 13. 1 (13,25 unser) pakke fullkornspenne
  • 14. 1 pund revet mozzarella med lavt fettinnhold

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Kjør valnøtter, persille og parmesan i en food processor til de ligner brødsmuler.
  2. 22. Smelt smøret i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett purre og squash, og kok under lokk, av og til omrøring, til de er akkurat møre, ca. 5 minutter. Rør inn mel, salvie og muskatnøtt. Reduser varmen og tilsett gradvis buljong og melk, og la det småkoke under omrøring til det tykner, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og ta av varmen.
  3. 33. Kok pasta etter anvisning på pakken; sil av vannet. Bland pastaen med grønnsakene og mozzarella. Hell over i en ildfast form på 23 x 33 cm. Strø valnøttblandingen over. Stek til toppen er gyllen, ca. 25 minutter. La hvile i 5 minutter før servering.