Bechamelsaus

Bechamelsaus

Lær hvordan du lager en klassisk bechamel-saus. Perfekt som base for gratenger, pastaretter og sauser. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 spiseskjeer smør
  • 5 spiseskjeer mel
  • 4 ½ kopper melk

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele, varm opp melken og la den småkoke. I en annen kjele, smelt smøret og tilsett umiddelbart melet. Senk varmen, og rør til smøret har absorbert alt melet og blandingen har konsistens som en tykk deig. Pass på at smør-melet-blandingen ikke brenner seg eller blir brun.
  2. 2Ta kjelen av varmen, og visp inn et par øser med den varme melken i smør-melet-blandingen. Visp til melet har absorbert all melken. Sett kjelen tilbake på platen over middels varme, og visp inn resten av melken. Fortsett å vispe til sausen tykner og får en kremet, fløyelsaktig konsistens.