Hot Potet Blintzes

Hot Potet Blintzes

Lær hvordan du lager hot potato blintzes, deilige fylte pannekaker med en smakfull potetfyll. Perfekt for en smakfull frokost eller dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 12 mellomstore poteter, skrelt og delt i store biter
  • 2. 4 gulrøtter, skrellet og delt i store biter
  • 3. 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 4. 2 kopper gul løk, hakket
  • 5. 1 kopp vårløk, hakket
  • 6. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 1 boks med grønne chilibiter, hakket
  • 8. 1/2 kopp smør
  • 9. 1/2 kopp rømme
  • 10. Salt og pepper
  • 11. Melk, halv- og halvblanding eller mocha-blanding, etter behov
  • 12. Valgfritt: serranoskiver, finhakket, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Tilsett potetene og gulrøttene i en stor kjele med kokende vann, og kok til de er enkle å stikke gjennom med en gaffel, ca. 10 minutter. Sil av vannet og legg potetene og gulrøttene i en bolle eller food processor.
  2. 22. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne, tilsett løken og stek til den er myk, ca. 7 minutter. Tilsett vårløk, hvitløk og chili, og stek i ytterligere 3 minutter.
  3. 33. Bland de stekte ingrediensene med potetene og gulrøttene. Tilsett smør og rømme. Bland godt til den varme potetmosen er kremete, men fast. Bruk melk, halv-og-halv eller melkeblanding for å oppnå en tykk og kremet konsistens. Krydre med salt og pepper etter smak. For mer krydrede poteter, tilsett serranos chili.