
Hot Potet Blintzes
Lær hvordan du lager hot potato blintzes, deilige fylte pannekaker med en smakfull potetfyll. Perfekt for en smakfull frokost eller dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 12 mellomstore poteter, skrelt og delt i store biter
- 2. 4 gulrøtter, skrellet og delt i store biter
- 3. 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 4. 2 kopper gul løk, hakket
- 5. 1 kopp vårløk, hakket
- 6. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 7. 1 boks med grønne chilibiter, hakket
- 8. 1/2 kopp smør
- 9. 1/2 kopp rømme
- 10. Salt og pepper
- 11. Melk, halv- og halvblanding eller mocha-blanding, etter behov
- 12. Valgfritt: serranoskiver, finhakket, etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett potetene og gulrøttene i en stor kjele med kokende vann, og kok til de er enkle å stikke gjennom med en gaffel, ca. 10 minutter. Sil av vannet og legg potetene og gulrøttene i en bolle eller food processor.
- 22. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne, tilsett løken og stek til den er myk, ca. 7 minutter. Tilsett vårløk, hvitløk og chili, og stek i ytterligere 3 minutter.
- 33. Bland de stekte ingrediensene med potetene og gulrøttene. Tilsett smør og rømme. Bland godt til den varme potetmosen er kremete, men fast. Bruk melk, halv-og-halv eller melkeblanding for å oppnå en tykk og kremet konsistens. Krydre med salt og pepper etter smak. For mer krydrede poteter, tilsett serranos chili.





