
Tørket fruktstang
Lær hvordan du lager deilige og sunne fruit leather roll-ups hjemme. Enkel oppskrift perfekt for sunn snacks og matpakker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 17 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 1 1/4 pund hakket frukt (se nedenfor for foreslåtte smaker)
- 2. 3/4 kopp sukker
- 3. 1 til 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit. Bland frukt og sukker i en blender. Tilsett sitronsaft etter smak (bruk 2 spiseskjeer for epler eller bananer) og kjør til en jevn puré.
- 2Overfør den moste frukten til en middels stor kjele og la det småkoke på middels høy varme. Skru ned varmen til middels lav og kok, rør av og til i begynnelsen og oftere mot slutten, til det meste av væsken har fordampet og blandingen er veldig tykk, ca. 35 til 45 minutter. Vær forsiktig: Blandingen kan sprute.
- 3Kle et stekebrett på 30 x 43 cm med silikonmatte eller non-stick folie. Bruk en jevnt bred spatel til å fordele frukten i et tynt lag på matten eller folien. Stek til det er knapt klebrig, i 3 til 3,5 timer.
- 4Sett stekebrettet på en rist og la fruktlederen avkjøles helt. Ta den av matten eller folien. Hvis lederen fortsatt er fuktig på undersiden, sett den tilbake i ovnen, med den fuktige siden opp, til den er tørr, ca. 20 minutter. Legg lederen med den glatte siden ned på et ark vokspapir og bruk kjøkkensaks til å kutte den i striper på papiret. Rull opp stripene og oppbevar i zip-lock-poser i opptil én uke.
- 5Fruktlister:
- 6Plomme: 5 mellomstore, uskrelte, hakkede
- 7Fersken eller nektarin: 5 mellomstore, uskrelte, hakkede
- 8Eple: 3 store (Gala eller Granny Smith), skrelte og hakkede
- 9Jordbær: 4 kopper, renset og hakket
- 10Bringebær: 5 kopper
- 11Druer: 3 ½ kopper (helst Concord), frøet hvis nødvendig
- 12Banan: 5 mellomstore, skrelte
- 13Mango: 2 store, skrelte og hakkede
- 14Bringebær-vanilje: 5 kopper bringebær pluss frøene fra ½ vaniljebønne
- 15Jordbær-banan: 3 kopper jordbær, renset og hakket, pluss 2 mellomstore bananer, skrelte
- 16Eple-ingefær: 3 store epler, skrelte og hakkede, pluss 1 ½ teskje revet ingefær
- 17Krydret mango: 2 store mangoer, skrelte og hakkede, pluss 1/8 teskje salt og cayennepepper
- 18Fotograf: Kang Kim





