Tørket fruktstang

Tørket fruktstang

Lær hvordan du lager deilige og sunne fruit leather roll-ups hjemme. Enkel oppskrift perfekt for sunn snacks og matpakker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 17 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 pund hakket frukt (se nedenfor for foreslåtte smaker)
  • 2. 3/4 kopp sukker
  • 3. 1 til 2 spiseskjeer fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit. Bland frukt og sukker i en blender. Tilsett sitronsaft etter smak (bruk 2 spiseskjeer for epler eller bananer) og kjør til en jevn puré.
  2. 2Overfør den moste frukten til en middels stor kjele og la det småkoke på middels høy varme. Skru ned varmen til middels lav og kok, rør av og til i begynnelsen og oftere mot slutten, til det meste av væsken har fordampet og blandingen er veldig tykk, ca. 35 til 45 minutter. Vær forsiktig: Blandingen kan sprute.
  3. 3Kle et stekebrett på 30 x 43 cm med silikonmatte eller non-stick folie. Bruk en jevnt bred spatel til å fordele frukten i et tynt lag på matten eller folien. Stek til det er knapt klebrig, i 3 til 3,5 timer.
  4. 4Sett stekebrettet på en rist og la fruktlederen avkjøles helt. Ta den av matten eller folien. Hvis lederen fortsatt er fuktig på undersiden, sett den tilbake i ovnen, med den fuktige siden opp, til den er tørr, ca. 20 minutter. Legg lederen med den glatte siden ned på et ark vokspapir og bruk kjøkkensaks til å kutte den i striper på papiret. Rull opp stripene og oppbevar i zip-lock-poser i opptil én uke.
  5. 5Fruktlister:
  6. 6Plomme: 5 mellomstore, uskrelte, hakkede
  7. 7Fersken eller nektarin: 5 mellomstore, uskrelte, hakkede
  8. 8Eple: 3 store (Gala eller Granny Smith), skrelte og hakkede
  9. 9Jordbær: 4 kopper, renset og hakket
  10. 10Bringebær: 5 kopper
  11. 11Druer: 3 ½ kopper (helst Concord), frøet hvis nødvendig
  12. 12Banan: 5 mellomstore, skrelte
  13. 13Mango: 2 store, skrelte og hakkede
  14. 14Bringebær-vanilje: 5 kopper bringebær pluss frøene fra ½ vaniljebønne
  15. 15Jordbær-banan: 3 kopper jordbær, renset og hakket, pluss 2 mellomstore bananer, skrelte
  16. 16Eple-ingefær: 3 store epler, skrelte og hakkede, pluss 1 ½ teskje revet ingefær
  17. 17Krydret mango: 2 store mangoer, skrelte og hakkede, pluss 1/8 teskje salt og cayennepepper
  18. 18Fotograf: Kang Kim