
Biff-empanadas
oppskrift på beef empanadas – sprø og smakfulle småpastes fylt med krydret oksekjøtt. perfekt som forrett eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 1/2 kopp sofrito (hvitløk, koriander, søt paprika)
- 1 rød paprika, finhakket
- 4 ss tomatpuré
- 2 ss adobo (salt, nykvernet svart pepper og dominikansk oregano)
- 3 ss fersk hakket koriander
- 900 g storfekjøtt, karbonadedeig
- Salt og nykvernet svart pepper
- 3 kopper hvetemel, pluss litt til utbaking
- 2 ss sukker
- 2 ss salt
- 115 g smør
- 60 ml hvit eddik
- 60 ml vann
- 1 egg
- 450 g guavapaste
- 1/4 kopp hvit eddik
- 240 ml vann
- 1/4 kopp rom
- Olivenolje eller nøytral olje til steking
Fremgangsmåte
- 1For fyllet: Tilsett oljen i en stekepanne over middels høy varme. Ha i løk, sofrito og paprika, og rør av og til til det er mykt. Tilsett tomatpuré, adobo og koriander, og rør av og til til det er godt blandet. Ha i kjøttdeigen, krydre, og rør til blandingen når en temperatur på 160 grader Fahrenheit. Ta av varmen, sil av overflødig væske, og la fyllet avkjøles.
- 2For empanadedeigen: Sikt mel, sukker og salt over et bakepapir. Ha de siktede tørre ingrediensene i en food processor. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til deigen ser ut som en ball. Ta deigen ut av food processoren og dekk den med plastfolie. Sett den i kjøleskapet i 1 time.
- 3Overfør deigen til en lett melet arbeidsflate og kjevle ut til den er ca. 1/16 tomme tykk. Skjær ut sirkler med en 4-tommers utstikker. Hver sirkel vil bli til en empanada. Legg 1 spiseskje av fyllet på den øvre halvdelen av hver sirkel, og brett deretter den nederste delen opp i en halvmåneform. Klem kantene sammen med fingrene for å forsegle dem, slik at de øvre og nedre delene lukkes. Gjenta til alle empanadapakkene er lukket.
- 4For guavasausen: Bland alle ingrediensene i en food processor til blandingen er silkeaktig og glatt. Hell sausen over i en skål eller en liten bolle for dipping.
- 5Ha ca. 5 cm olje i en tung, dyp stekepanne over middels varme og varm opp til 350 grader Fahrenheit. Legg empanadane i oljen, noen av gangen, og stek til de er gyldne på begge sider, ca. 5 minutter per side.
- 6Server med guavasaus.





