
Phil's Calcionetti
Lær å lage deilige calcionetti med denne enkle oppskriften fra phil. Perfekt for en smakfull snack eller forrett, egnet for hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper hvetemel
- 2. 1/2 kopp melis
- 3. En klype salt
- 4. 2 spiseskjeer smørfett
- 5. 2 egg
- 6. 1/2 teskje sitronzest
- 7. 1/2 kopp kikerter, kokte
- 8. 1/4 kopp brunt sukker
- 9. 2 spiseskjeer honning
- 10. 2 spiseskjeer revet sjokolade
- 11. 1/2 kopp finhakkede valnøtter
- 12. Vegetabilsk olje, til steking
- 13. 1/4 kopp melk, til å forsegle deigen
- 14. Melis, til å drysse over kaker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm vegetabilsk olje til 360 grader.
- 22. For å lage deigen, sikt sammen mel, sukker og salt. Bland inn smør eller fett med hendene eller en kakespade til det blir smuldrete. Tilsett egg og sitronzest. Bland til det akkurat er blandet.
- 33. Bruk pastamaskin til å kjevle ut halvparten av deigen til 1/8 tommers tykkelse og dann en lang rektangulær form (omtrent 15 tommer ganger 3 tommer), og vær forsiktig så du ikke overarbeider deigen. Gjenta med den andre halvparten av deigen. Sett til side.
- 44. For å lage fyllet, bruk en gaffel til å mose kikerter grundig. Rør inn brunt sukker, honning, revet sjokolade og hakkede valnøtter.
- 55. Legg en teskje med fyll langs lengden av den rektangulære deigen (la det være 1 tomme mellom hver teskje), og hold det på den ene siden. Det skal være plass til omtrent 10 teskjeer. Bruk en pensel dyppet i melk til å fukte området rundt hver fylling. Brett deigen langs midten over fyllet og trykk ned for å fjerne luft og forsegle kantene. Bruk en fløteskutter eller pizzaskjærer til å kutte i firkanter for å lage individuelle kokies. Gjenta prosedyren med resten av fyllet og deigen.
- 66. Stek kokies i varm vegetabilsk olje til de er gyldne. Ta dem opp og legg dem på tørkepapir for å la overflødig olje renne av. Dryss med melis. Server samme dag.