Gravlaks med sennepssaus

Gravlaks med sennepssaus

Lær hvordan du lager tradisjonell gravlax med kremet sennepssaus. Perfekt for forretter og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp salt
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. 2 spiseskjeer knuste hvite pepperkorn
  • 4. 2 til 3 pund ferske laksefileter (helst midtstykke, med skinn)
  • 5. 3 bunt fersk dill
  • 6. Sennepssaus, oppskrift følger
  • 7. 1 spiseskje søt sennep
  • 8. 1 teskje fransk sennep
  • 9. 2 teskjeer sukker
  • 10. 1 1/2 spiseskje hvitvinseddik
  • 11. Salt
  • 12. Pepper
  • 13. 3/4 kopp salatolje
  • 14. 1/4 kopp hakket dill

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland salt, sukker og hvit pepperkorn. Ta en håndfull og gni det inn på begge sider av laksen. Legg laksen i en form og strø resten av blandingen over.
  2. 22. Dekk laksen med dill og la den stå i seks timer ved romtemperatur.
  3. 33. Sett den i kjøleskapet i 24 til 30 timer, avhengig av hvor tykk laksen er.
  4. 44. For å servere:
  5. 55. Skjær laksen av skinnet i tynne skiver, og legg dem på et fat. Kutt skinnet i biter, omtrent 1/2 tomme brede, og stek skinnet i en veldig varm støpejernspanne til det blir svart.
  6. 66. Pynt fatet med sitron, dill og skinn.
  7. 77. Bland sennep, sukker og eddik, og smak til med en klype salt og pepper. Rør inn oljen mens du heller den i en jevn strøm. Når sausen har en majoneslignende konsistens, rør inn den hakkede dillen.