
Gravlaks med sennepssaus
Lær hvordan du lager tradisjonell gravlax med kremet sennepssaus. Perfekt for forretter og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp salt
- 2. 1/2 kopp sukker
- 3. 2 spiseskjeer knuste hvite pepperkorn
- 4. 2 til 3 pund ferske laksefileter (helst midtstykke, med skinn)
- 5. 3 bunt fersk dill
- 6. Sennepssaus, oppskrift følger
- 7. 1 spiseskje søt sennep
- 8. 1 teskje fransk sennep
- 9. 2 teskjeer sukker
- 10. 1 1/2 spiseskje hvitvinseddik
- 11. Salt
- 12. Pepper
- 13. 3/4 kopp salatolje
- 14. 1/4 kopp hakket dill
Fremgangsmåte
- 11. Bland salt, sukker og hvit pepperkorn. Ta en håndfull og gni det inn på begge sider av laksen. Legg laksen i en form og strø resten av blandingen over.
- 22. Dekk laksen med dill og la den stå i seks timer ved romtemperatur.
- 33. Sett den i kjøleskapet i 24 til 30 timer, avhengig av hvor tykk laksen er.
- 44. For å servere:
- 55. Skjær laksen av skinnet i tynne skiver, og legg dem på et fat. Kutt skinnet i biter, omtrent 1/2 tomme brede, og stek skinnet i en veldig varm støpejernspanne til det blir svart.
- 66. Pynt fatet med sitron, dill og skinn.
- 77. Bland sennep, sukker og eddik, og smak til med en klype salt og pepper. Rør inn oljen mens du heller den i en jevn strøm. Når sausen har en majoneslignende konsistens, rør inn den hakkede dillen.