Flat Iron-biff med rødvinssaus
Lær hvordan du lager saftig flat iron steak med en rik og smakfull rødvinssaus. En perfekt oppskrift for kjøttelskere som ønsker en smakfull middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 (1 pund) flat iron-steaks eller tri-tip-steaks
- 2. Salt og nykvernet svart pepper
- 3. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, pluss litt til pynt
- 4. 6 spiseskjeer kaldt usaltet smør
- 5. 1 løk, tynnsnittet
- 6. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 7. 1 teskje tørket oregano
- 8. 1/4 kopp tomatpuré
- 9. 2 1/2 kopper tørr rødvin
Fremgangsmåte
- 11. Forbered grillen eller utendørsgrillen (middels høy varme). Strø kjøttstykkene med salt og pepper, og drypp over de 3 spiseskjeene med olivenolje. Grill til ønsket stekegrad, omtrent 5 minutter på hver side for medium-rare. Overfør kjøttstykkene til et skjærebrett. Dekk til med aluminiumsfolie og la hvile i 10 minutter.
- 22. I mellomtiden smelt 2 spiseskjeer smør i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løken og sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Krydre med salt. Tilsett hvitløk og oregano, og sautér til det dufter godt, ca. 30 sekunder. Rør inn tomatpuréen og kok i 2 minutter under konstant omrøring. Visp inn vinen. La det småkoke til sausen har redusert til halvparten, rør av og til, i ca. 10 minutter. Fjern pannen fra varmen. Sil sausen over i en liten bolle, og press på fasthetene for å få ut mest mulig væske. Kast fasthetene i silen, og hell sausen tilbake i kjelen. La den småkoke igjen på lav varme. Skjær de resterende 4 spiseskjeene med smør i små 1/2-tommers biter, og visp inn i sausen litt etter litt. Krydre sausen med salt og pepper etter smak.
- 33. Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Fordel kjøttskivene på 6 tallerkener. Hell sausen over kjøttet, og drypp litt ekstra-virgin olivenolje over. Server umiddelbart.