Asiago-cremepasta med cremini-sopp og radicchio
Lær hvordan du lager en smakfull pasta bake med asiago, cremini sopp og radicchio. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke (ca. 450 g) skallet pasta
- 2 ss olivenolje
- 450 g skived cremini-sopp
- 1 liten rød løk, hakket
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 stor radicchio, delt i to, kjernet og tynne skiver
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss fersk salvie, hakket
- 1/4 kopp smør
- 1/4 kopp hvetemel
- 2 kopper melk
- 3 kopper revet Asiago-ost
- 1 1/2 kopper kremfløte
- 1 1/2 kopper ferskrevet Parmigiano-Reggiano-ost, delt
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp panko-krumme
Fremgangsmåte
- 1Bring en stor kjele med lettsaltet vann til kokepunkt. Kok skorpespasta i det kokende vannet, rør av og til, til den er fortsatt fast i konsistensen, ca. 9 minutter. Sil av vannet.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form.
- 3Varm olivenolje i en stor gryte over middels varme. Tilsett sopp, løk, og salt og pepper etter smak. Kok og rør til soppen har fått farge og løken er gjennomsiktig, ca. 7 minutter. Tilsett radicchio, hvitløk og salvie; kok til radicchio har visnet og hvitløken er duftende, ca. 3 minutter. Ta av varmen og rør inn pastaen.
- 4Smelt smør i en sauskjele over middels høy varme. Visp inn mel; kok til det begynner å skumme. Hell i melk, og visp kontinuerlig til blandingen koker opp og tykner, ca. 5 minutter. Ta av varmen; visp inn Asiago-ost, kremfløte, 1 kopp Parmigiano-Reggiano, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper til sausen er jevn og glatt.
- 5Hell sausen over pastaen og bland godt. Overfør til den forberedte formen. Topp med resten av Parmigiano-Reggiano-osten og panko.
- 6Stek i den forvarmede ovnen til det bobler, ca. 30 minutter. Grill til toppen er gyllenbrun, ca. 1 minutt.