Ingen oppskrift Oppskrift: Røykfylt grønnsaks-chili
Lær hvordan du lager en smakfull og røykfylt grønnsakschili med denne enkle oppskriften. Perfekt for sunn middag hele året!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- Gul løk, grovhakket
- Gulrøtter, kuttet i 2,5 cm store biter
- Selleri, kuttet i 2,5 cm store biter
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 3 bokser à 425 gram kidney- eller pintobønner
- Tørkede urter og krydder – tørket oregano, spisskummen, koriander, chilipulver
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 boks à 800 gram hakkede tomater med juice
- Noen kopper vann
- 1/3 kopp finhakket frisk koriander
- Avokado, rømme og ost til pynt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor gryte på middels varme. Når oljen begynner å glitre, tilsett løk, gulrøtter, selleri og hvitløk, og la det koke i noen minutter for å myke opp. Tilsett bønner, oregano og krydder etter eget valg. Krydre med salt og pepper etter smak, og la det koke under omrøring ofte til du kan kjenne aromaen av alle krydderne. Tilsett tomatene med saften, vann og koriander, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til det er litt tykkere, omtrent 30 minutter. Smak til med salt og pepper etter behov. Overfør til en stor serveringsskål og server med avocado, rømme og ost.