Sofrito: en base for mange retter

Sofrito: en base for mange retter

lær hvordan du lager sofrito, en smakfull base som kan brukes i utallige retter for å forbedre smaken og aromaen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 skive bacon, hel (røkt hvis tilgjengelig)
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 kopp hakket rød paprika
  • 1 kopp hakket gul paprika
  • 1 kopp hakket rød løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1/4 teskje finhakket habanero eller Scotch bonnet
  • 1/4 teskje finhakket jalapeño
  • En klype safran
  • 170–225 gram tørr spansk sherry
  • 1/2 kopp fløte, hvis ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 1I en sauskjele satt på middels varme, kok baconet i olivenoljen i 30 sekunder. Tilsett røde og gule paprika, løk og hvitløk, og sautér til det er mykt. Tilsett habanero, jalapeño og safran, kok i ett minutt. Tilsett sherry og fløte hvis ønskelig. La det koke inn til det er redusert med en fjerdedel, avkjøl og kjør til en jevn puré i en blender.