
Sofrito: en base for mange retter
lær hvordan du lager sofrito, en smakfull base som kan brukes i utallige retter for å forbedre smaken og aromaen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 skive bacon, hel (røkt hvis tilgjengelig)
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 kopp hakket rød paprika
- 1 kopp hakket gul paprika
- 1 kopp hakket rød løk
- 4 fedd hvitløk
- 1/4 teskje finhakket habanero eller Scotch bonnet
- 1/4 teskje finhakket jalapeño
- En klype safran
- 170–225 gram tørr spansk sherry
- 1/2 kopp fløte, hvis ønskelig
Fremgangsmåte
- 1I en sauskjele satt på middels varme, kok baconet i olivenoljen i 30 sekunder. Tilsett røde og gule paprika, løk og hvitløk, og sautér til det er mykt. Tilsett habanero, jalapeño og safran, kok i ett minutt. Tilsett sherry og fløte hvis ønskelig. La det koke inn til det er redusert med en fjerdedel, avkjøl og kjør til en jevn puré i en blender.