
Roastbiff, rød paprika, spinat og feta-sandwich med tahinidressing
oppskrift på deilige sandwiches med roast beef, rød paprika, spinat og fetaost, servert med kremet tahini dressing. perfekt for lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 glass på 340 gram med ovnsbakte røde paprika, drenert og hakket
- 2. 1/3 kopp hakket grønn løk
- 3. 1/3 kopp finhakket fersk koriander
- 4. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 5. 2 teskjeer malt spisskummen
- 6. 2 teskjeer sterk pepper saus
- 7. 2 hvitløksfedd, presset
- 8. 1/4 kopp tahini
- 9. 1/4 kopp vann
- 10. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 11. 1 brød på 450 gram, for eksempel focaccia eller ciabatta, (ca. 6,5 cm høyt), delt horisontalt i to
- 12. 3/4 kopp smuldret fetaost (ca. 115 gram)
- 13. 1 pund (ca. 450 gram) tynt skivet, sjeldent stekt storfekjøtt
- 14. 2 kopper (pakket) babyspinatblader
Fremgangsmåte
- 11. Bland de første seks ingrediensene og halvparten av hvitløken i en liten bolle for å blande. Krydre med salt etter smak. Visp den resterende hvitløken, tahini, vann og sitronsaft i en liten bolle for å blande. Krydre tahinidressingen med salt etter smak. Legg brødet, med snittflaten opp, på arbeidsflaten. Smør rød peppersaus over begge snittflatene av brødet. Strø osten over den nederste halvdelen av brødet. Legg halvparten av roast storfekjøttet over osten; drypp med en tredjedel av tahinidressingen. Legg resten av roast storfekjøttet over dressingen og drypp med halvparten av den resterende dressingen. Topp med spinatblader; drypp med resten av dressingen. Trykk den øverste halvdelen av brødet ned på spinaten. Kutt smørbrødet i lengderetning i to, og deretter på tvers i fire deler for totalt åtte smørbrød. Pakk hvert smørbrød tett inn i plastfolie. Oppbevar i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 1 dag.