Kylling med varm potetsalat
Lær hvordan du lager saftig kylling med varm potetsalat. En deilig og enkel rett perfekt for hverdag eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund baby Yukon Gold-poteter, delt i to
- 2. Kosher-salt
- 3. 4 unser grønne bønner, trimmed og kuttet i biter
- 4. 1 glass på 3 unser med ovnsbakte røde paprika, drenert og hakket
- 5. 1 spiseskje rødvinseddik
- 6. 3 vårløk (bare de hvite og lysegrønne delene), tynne skiver
- 7. 3 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
- 8. Nykvernet pepper
- 9. 1 1/4 pund tynne, uten skinn og bein kyllingbryst
- 10. Saften av 1 sitron
- 11. 3 kopper babyruccola (ca. 60 gram)
- 12. 2 unser geitost, smuldret
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i en middels stor kjele og dekk med kaldt vann; krydre med salt. Kok opp, reduser deretter varmen til middels og la småkoke til de er nesten møre, ca. 12 minutter. Tilsett grønne bønner og fortsett å koke til både bønner og poteter er møre, ca. 3 minutter til. Sil av vannet og overfør til en stor bolle. Rør forsiktig inn de ovnsbakte røde paprikaene, eddiken, vårløken, 2 spiseskjeer olivenolje, samt salt og pepper etter smak; sett til side.
- 22. Krydre kyllingen med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett den resterende spiseskjeen olivenolje, deretter kyllingen og stek til den er gyllenbrun, ca. 2–3 minutter på hver side. Ta av varmen og drypp over sitronsaften.
- 33. Vend ruccolaen inn i potetsalaten og bland godt; topp med geitosten og server sammen med kyllingen.
- 44. Fotograf: Justin Walker