
Brokkoli stekt med nudler
Lær hvordan du lager en smakfull brokkoli stir fry med nudler. En rask og enkel oppskrift perfekt for en sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kvart liter vann
- 1/4 pund risnudler
- 2 spiseskjeer ketchup
- 2 spiseskjeer østerssaus
- 1/4 kopp limesaft
- 1 teskje tørkede rød pepperflak
- 1 spiseskje sukker
- 1/2 kopp kyllingbuljong
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- Små buketter av brokkoli, hakket
- 1/2 kopp korianderblader
- 1/2 kopp ristede peanøtter, hakket
- 1 lime, delt i båter
Fremgangsmåte
- 1Kok opp vann. Legg risnudlene i en stor bolle, hell kokende vann over dem og la dem mykne, ca. 15 minutter. Når de er myke, sil av vannet og kutt nudlene med kjøkkensaks i 5 cm lange stykker, og sett til side.
- 2I en bolle blander du ketchup, østerssaus, limesaft, rød pepperflak, sukker og kyllingbuljong.
- 3Varm opp olje i en stor stekepanne eller wok over høy varme. Tilsett hvitløk og stek under omrøring i 10 sekunder. Tilsett brokkoli og stek under omrøring til den blir knivskarp grønn, ca. 1 minutt. Bland inn ketchupblandingen og la det småkoke. Tilsett de kuttede, gjennombløtte risnudlene og rør godt sammen. Dekk til og la det småkoke til brokkolien er akkurat mør, 2–3 minutter.
- 4Smak til med salt og server umiddelbart, pyntet med koriander og peanøtter; server med limebåter.