Brokkoli stekt med nudler

Brokkoli stekt med nudler

Lær hvordan du lager en smakfull brokkoli stir fry med nudler. En rask og enkel oppskrift perfekt for en sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kvart liter vann
  • 1/4 pund risnudler
  • 2 spiseskjeer ketchup
  • 2 spiseskjeer østerssaus
  • 1/4 kopp limesaft
  • 1 teskje tørkede rød pepperflak
  • 1 spiseskje sukker
  • 1/2 kopp kyllingbuljong
  • 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • Små buketter av brokkoli, hakket
  • 1/2 kopp korianderblader
  • 1/2 kopp ristede peanøtter, hakket
  • 1 lime, delt i båter

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp vann. Legg risnudlene i en stor bolle, hell kokende vann over dem og la dem mykne, ca. 15 minutter. Når de er myke, sil av vannet og kutt nudlene med kjøkkensaks i 5 cm lange stykker, og sett til side.
  2. 2I en bolle blander du ketchup, østerssaus, limesaft, rød pepperflak, sukker og kyllingbuljong.
  3. 3Varm opp olje i en stor stekepanne eller wok over høy varme. Tilsett hvitløk og stek under omrøring i 10 sekunder. Tilsett brokkoli og stek under omrøring til den blir knivskarp grønn, ca. 1 minutt. Bland inn ketchupblandingen og la det småkoke. Tilsett de kuttede, gjennombløtte risnudlene og rør godt sammen. Dekk til og la det småkoke til brokkolien er akkurat mør, 2–3 minutter.
  4. 4Smak til med salt og server umiddelbart, pyntet med koriander og peanøtter; server med limebåter.