
Spaghettini med tomater og ansjoser
Lær hvordan du lager en smakfull spaghettini med friske tomater og salt ansjos. En rask og enkel rett perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 store tomater
- 12 ansjoser
- 2 spiseskjeer knust rød chili
- 1/2 kopp olivenolje
- 450 gram spaghettini
- 1 teskje hakket persille
- Ferskrevet Parmesanost
- Salt og svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader. Skjær tomatene i skiver og legg halvparten av skivene i ett lag i bunnen av en ildfast form. Legg 2 til 3 ansjoser på hver tomatskive. Legg en tomatskive oppå hver tomatskive, slik at det dannes en sandwich med ansjosene inni. Krydre med knust rød pepper og olivenolje. Stek i 20 minutter.
- 2Kok pasta.
- 3Sil av pastaen og bland den med tomat- og ansjosskivene i en stor pastaskål. Rør forsiktig med en skje for å knuse tomatene. Smak til med salt og pepper. Pynt med hakket persille og fersk parmesan etter smak.