Hakket salat med fetaost, kikerter og pitabrødkrutonger

Hakket salat med fetaost, kikerter og pitabrødkrutonger

oppskrift på en frisk og smakfull chopped salat med fetaost, kikerter og sprø pitabrødkrutonger. enkel å lage og perfekt for en lett middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje + 6 spiseskjeer
  • 1 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1 1/2 teskje søt eller sterk paprika
  • 3 pitabrød (6 tommer) med lommer
  • Koshersalt
  • 3 spiseskjeer sherryeddik
  • 1 1/2 teskje Dijon-sennep
  • Nykvernet svart pepper
  • 6 kopper løst pakket ruccola
  • 6 kopper løst pakket mesclun
  • 2 store røde paprika, grovhakket
  • 2 store gule paprika, grovhakket
  • 450 gram cherrytomater, delt i fire
  • 1 1/2 kopper kokte eller skylte og tørkede hermetiske kikerter
  • 1 1/2 kopper smuldret fetaost
  • 1 1/2 kopper hakkede dillpickles
  • 3 kopper kokt, hakket kylling

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Bland 1/4 kopp olivenolje med spisskummen og paprika i en liten bolle. Del hver pitabrød horisontalt i to runder og pensle de grove sidene med like mye av oljeblandingen. Kutt rundene i små trekanter eller 2,5 cm store biter og legg dem i ett lag på et stort bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er gylne og sprø, ca. 5 minutter. Strø over salt rett etter at de er tatt ut av ovnen.
  3. 3Visp eddik, sennep, salt og pepper i en stor serveringsbolle til det er godt blandet. Hell sakte inn de resterende 6 spiseskjeene med olivenolje mens du visper, til du får en jevn dressing.
  4. 4Rett før servering, legg ruccola og mesclun i midten av bollen oppå dressingen. Omgi med paprika, tomater, kikerter, fetaost, sylteagurk og kylling. Tilsett pitacroutons, vend forsiktig og server.