Andepannekaker med andefett
oppskrift på smakfulle pannekaker laget med andefett, perfekte til frokost eller brunch. enkel å lage og utrolig smakfulle.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper helmelk
- 2. 2 store egg
- 3. 2 kopper pluss 1 spiseskje allsidig mel
- 4. 1/4 kopp pluss 1 1/2 teskje maisstivelse
- 5. 1 teskje bakepulver
- 6. 1 teskje sukker
- 7. 1/4 teskje kosher-salt
- 8. Andefett eller klarnet usaltet smør, smeltet (ca. 1 kopp)
- 9. Ren lønnesirup
- 10. Ingrediensinfo: Se etter utvunnet andefett i frysedisken på bedre supermarkeder, i spesialforretninger for matvarer, og på nettet hos dartagnan.com.
Fremgangsmåte
- 11. Visp melk og egg i en stor bolle for å blande. Visp mel, maisstivelse, bakepulver, sukker og salt i en middels stor bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i eggeblandingen; visp bare for å blande. Dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 1 time. Smelt andefett i en stor stekepanne til en dybde på 1/3" over middels varme. Bruk en 1/4-kopp måleskje og arbeid i porsjoner, og øs røren i pannen. Stek til pannekakene er lett oppblåst og gyldne, og bobler dannes og begynner å sprekke langs kantene, 1-2 minutter. Snu og stek til de er gyldne og gjennomstekte, ytterligere 1-2 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør pannekakene til en tallerken med papirhåndkle. Overfør pannekakene til tallerkener. Drypp rikelig med sirup over.