Bananmuffins med smuler

Bananmuffins med smuler

Prøv denne deilige oppskriften på banan crumb muffins. Perfekt som frokost eller snacks, med myke bananer og sprø topping. Enkelt og smakfullt bakverk!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje natron
  • 3. 1 teskje bakepulver
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 3 bananer, most
  • 6. 3/4 kopp hvitt sukker
  • 7. 1 egg, lett pisket
  • 8. 1/3 kopp smør, smeltet
  • 9. 1/3 kopp pakket brunt sukker
  • 10. 2 ss hvetemel
  • 11. 1/8 teskje malt kanel
  • 12. 1 ss smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C). Smør lett 10 muffinsformer, eller legg muffinsformer i dem.
  2. 22. I en stor bolle, bland sammen 1 1/2 kopper mel, bakepulver, natron og salt. I en annen bolle, pisk sammen bananer, sukker, egg og smeltet smør. Rør bananblandingen inn i melblandingen akkurat til det er fuktig. Fordel røren i muffinsformene.
  3. 33. I en liten bolle, bland sammen brunt sukker, 2 ss mel og kanel. Smuldre inn 1 ss smør til blandingen ligner grovt maisgryn. Dryss toppingen over muffinsene.
  4. 44. Stek i forvarmet ovn i 18 til 20 minutter, til en tannpirker satt inn i midten av en muffin kommer ut ren.