
Bananmuffins med smuler
Prøv denne deilige oppskriften på banan crumb muffins. Perfekt som frokost eller snacks, med myke bananer og sprø topping. Enkelt og smakfullt bakverk!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 1 1/2 kopper hvetemel
- 2. 1 teskje natron
- 3. 1 teskje bakepulver
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 3 bananer, most
- 6. 3/4 kopp hvitt sukker
- 7. 1 egg, lett pisket
- 8. 1/3 kopp smør, smeltet
- 9. 1/3 kopp pakket brunt sukker
- 10. 2 ss hvetemel
- 11. 1/8 teskje malt kanel
- 12. 1 ss smør
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C). Smør lett 10 muffinsformer, eller legg muffinsformer i dem.
- 22. I en stor bolle, bland sammen 1 1/2 kopper mel, bakepulver, natron og salt. I en annen bolle, pisk sammen bananer, sukker, egg og smeltet smør. Rør bananblandingen inn i melblandingen akkurat til det er fuktig. Fordel røren i muffinsformene.
- 33. I en liten bolle, bland sammen brunt sukker, 2 ss mel og kanel. Smuldre inn 1 ss smør til blandingen ligner grovt maisgryn. Dryss toppingen over muffinsene.
- 44. Stek i forvarmet ovn i 18 til 20 minutter, til en tannpirker satt inn i midten av en muffin kommer ut ren.