Grillet T-bone steak med pepperkrydderskorpe, Worcestershire- og gressløkssmør, samt grillede purreløk med urtedressing
oppskrift på saftige t-bone steaks med pepperkrok og worcestershire-chive smør, servert med grillede purreløk og urtedressing. perfekt for sommermiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 1/4 kopp finhakket sjalottløk
- 3. 1 teskje finhakket hvitløk
- 4. 2 staver usaltet smør, romtemperert
- 5. 1/4 kopp Worcestershire-saus
- 6. 2 ss tørket sennep
- 7. 3 ss finhakket gressløk
- 8. Salt og nykvernet pepper
- 9. 2 kopper grovkvernet svart pepperkorn
- 10. 3 ss ancho-chili pulver
- 11. 8 T-bone steaks, hver på 280–340 gram
- 12. Olivenolje
- 13. Salt
- 14. 1 ss Dijon-sennep
- 15. 1/4 kopp hvitvinseddik
- 16. 1 ss finhakket sjalottløk
- 17. 1/3 kopp finhakkede friske urter (gressløk, persille, estragon, kjørvel)
- 18. 1/2 kopp extra virgin olivenolje
- 19. Salt og nykvernet pepper
- 20. 12 mellomstore purre, de seige ytterbladene fjernet, renset, delt på langs
- 21. Olivenolje
- 22. Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm grill eller sidebrenner. Varm opp olje i en middels stor stekepanne, tilsett sjalottløk og hvitløk, og kok til de er myke, la det avkjøle litt. Plasser smør i en liten bolle og tilsett sjalottløkblandingen, Worcestershire, sennep og gressløk, og bland godt. Krydre med salt og pepper etter smak. Skrap blandingen over i midten av et ark bakepapir og rull det til en logg. Sett i kjøleskapet til det er fast.
- 22. Forvarm grill. Bland pepperkorn og ancho-chili pulver i en middels stor ildfast form. Pensle biffene med olivenolje og krydre med salt. Dypp den ene siden av biffene i pepperblandingen og grill, med pepper-siden ned, til den er gyllenbrun, ca. 5–6 minutter. Snu dem og fortsett å grille i 6–7 minutter for medium-rare. Ta av grillen og legg en skive smør på hver.
- 33. Visp sammen sennep, eddik, sjalottløk og urter. Rør sakte inn olivenoljen til det blir emulsjon. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 44. Forvarm grill. Pensle purre med olivenolje og krydre med salt og pepper etter smak. Grill i 4–5 minutter på hver side, til de er akkurat kokte gjennom. Ta dem av grillen og legg dem på et fat, og drypp over vinaigretten.





