Grillet T-bone steak med pepperkrydderskorpe, Worcestershire- og gressløkssmør, samt grillede purreløk med urtedressing

Grillet T-bone steak med pepperkrydderskorpe, Worcestershire- og gressløkssmør, samt grillede purreløk med urtedressing

oppskrift på saftige t-bone steaks med pepperkrok og worcestershire-chive smør, servert med grillede purreløk og urtedressing. perfekt for sommermiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss olivenolje
  • 2. 1/4 kopp finhakket sjalottløk
  • 3. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 4. 2 staver usaltet smør, romtemperert
  • 5. 1/4 kopp Worcestershire-saus
  • 6. 2 ss tørket sennep
  • 7. 3 ss finhakket gressløk
  • 8. Salt og nykvernet pepper
  • 9. 2 kopper grovkvernet svart pepperkorn
  • 10. 3 ss ancho-chili pulver
  • 11. 8 T-bone steaks, hver på 280–340 gram
  • 12. Olivenolje
  • 13. Salt
  • 14. 1 ss Dijon-sennep
  • 15. 1/4 kopp hvitvinseddik
  • 16. 1 ss finhakket sjalottløk
  • 17. 1/3 kopp finhakkede friske urter (gressløk, persille, estragon, kjørvel)
  • 18. 1/2 kopp extra virgin olivenolje
  • 19. Salt og nykvernet pepper
  • 20. 12 mellomstore purre, de seige ytterbladene fjernet, renset, delt på langs
  • 21. Olivenolje
  • 22. Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm grill eller sidebrenner. Varm opp olje i en middels stor stekepanne, tilsett sjalottløk og hvitløk, og kok til de er myke, la det avkjøle litt. Plasser smør i en liten bolle og tilsett sjalottløkblandingen, Worcestershire, sennep og gressløk, og bland godt. Krydre med salt og pepper etter smak. Skrap blandingen over i midten av et ark bakepapir og rull det til en logg. Sett i kjøleskapet til det er fast.
  2. 22. Forvarm grill. Bland pepperkorn og ancho-chili pulver i en middels stor ildfast form. Pensle biffene med olivenolje og krydre med salt. Dypp den ene siden av biffene i pepperblandingen og grill, med pepper-siden ned, til den er gyllenbrun, ca. 5–6 minutter. Snu dem og fortsett å grille i 6–7 minutter for medium-rare. Ta av grillen og legg en skive smør på hver.
  3. 33. Visp sammen sennep, eddik, sjalottløk og urter. Rør sakte inn olivenoljen til det blir emulsjon. Krydre med salt og pepper etter smak.
  4. 44. Forvarm grill. Pensle purre med olivenolje og krydre med salt og pepper etter smak. Grill i 4–5 minutter på hver side, til de er akkurat kokte gjennom. Ta dem av grillen og legg dem på et fat, og drypp over vinaigretten.