Svenske kjøttboller
Lær hvordan du lager deilige svenske kjøttkaker med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgen eller hverdagsmiddagen. Enkelt, smakfullt og tradisjonelt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 skiver hvitt brød
- 2. 1 kopp kremfløte
- 3. 3 egg
- 4. 1/2 kopp hakket løk
- 5. 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 6. 1/2 teskje malt allehånde
- 7. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 8. 1 teskje kosher-salt
- 9. 1 spiseskje storfekraft
- 10. 1/2 teskje hakket hvitløk
- 11. 2 1/2 pund karbonadedeig
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 22. Legg brødskivene i en stor blandebolle og fukte dem med fløte. Når brødet er gjennombløtt, tilsett resten av ingrediensene, unntatt kjøttet, og bland godt. Bland inn kjøttet. Rull blandingen til 2,5 cm store kjøttboller og stek dem, uten lokk, på en lett smurt stekeplate i 45 minutter.
- 33. Server kjøttbollene varme, med saus hvis ønskelig.