Scones med lønnesirup og havregryn av restaurantkvalitet
Lær å lage deilige, restaurant-kvalitet lønnesirup havregryns scones hjemme. En enkel oppskrift som gir myke og smakfulle scones perfekt til frokost eller brunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp tørkede kirsebær
- 2. 1 egg
- 3. 3/4 kopp kulturmelk
- 4. 3/4 teskje vaniljeekstrakt
- 5. 3 kopper hvetemel
- 6. 1/2 kopp havregryn
- 7. 1 spiseskje maisstivelse
- 8. 2 1/2 teskjeer bakepulver
- 9. 1/2 teskje natron
- 10. 3/8 teskje salt
- 11. 3/4 kopp hvitt sukker
- 12. 2 spiseskjeer ekte lønnesirup
- 13. 1/2 teskje lønnesmakstilsetning
- 14. 3/4 kopp usaltet smør
- 15. 1 eggehvite
- 16. 1 teskje hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Legg et tykt bakepapir på et stekebrett. For å forberede frukten, dekk den med kokende vann og la den stå i 5 minutter. Sil av vannet og tørk frukten med kjøkkenpapir.
- 22. I et målebeger på to kopper, rør sammen egg, kulturmelk, vanilje, lønnesirup og lønnesk extract.
- 33. I en food processor, legg i melet, havregryn, maisstivelse, bakepulver, natron, salt og sukker. Kjør kort for å blande ingrediensene. Tilsett smør i biter og puls til det er jevnt fordelt, slik at du får en grov, kornete blanding. Alternativt kan du gjøre dette for hånd med en kakeskrape eller to kniver.
- 44. Hell blandingen over i en stor bakebolle. Lag en fordypning i midten. Rør inn kulturmelk/eggeblandingen. Bland inn tørkede kirsebær. Rør med en gaffel til du får en myk deig.
- 55. Vend ut deigen på et lett melet arbeidsbord og elt bare nok til at deigen blir litt sammenhengende. Del deigen i tre like store deler. Form hver del til en 8-10 tommer runding, ca. 1/2 til 3/4 tommer tykk. Skjær hver runding i åtte spisser. Legg dem på bakepapiret. Pensle toppene med sammenvispet eggehvite og dryss over omtrent 1 teskje sukker.
- 66. Stek ved 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit) i 15-18 minutter, eller til de er gyldne og gjennomstekte.