
Autentisk Louisiana-rødbønner og ris
Oppdag den ekte smaken av Louisiana med denne enkle oppskriften på røde bønner og ris. Perfekt for en smakfull og mettende hovedrett. Prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund tørkede kidneybønner
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 stor løk, hakket
- 1 grønn paprika, hakket
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 2 stilker selleri, hakket
- 6 kopper vann
- 2 laurbærblader
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1 teskje tørket timian
- 1/4 teskje tørket salvie
- 1 spiseskje tørket persille
- 1 teskje cajunkrydder
- 1 pund andouillepølse, skåret i skiver
- 4 kopper vann
- 2 kopper langkornet hvitt ris
Fremgangsmåte
- 1Skyll bønnene, og la dem ligge i vann over natten i en stor kjele.
- 2Varm opp olje i en stekepanne på middels varme. Kok løk, paprika, hvitløk og selleri i olivenolje i 3 til 4 minutter.
- 3Skyll bønnene igjen, og overfør dem til en stor kjele med 6 kopper vann. Rør inn de kokte grønnsakene i bønnene. Krydre med laurbærblad, cayennepepper, timian, salvie, persille og cajunkrydder. Kok opp, og skru deretter ned varmen til middels-lav. La det småkoke i 2 1/2 time.
- 4Rør inn pølsen i bønnene, og la det småkoke i ytterligere 30 minutter.
- 5I mellomtiden, forbered risen. Kok opp vann og ris i en kjele. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 20 minutter. Server bønnene over dampet hvit ris.