Autentisk Louisiana-rødbønner og ris

Autentisk Louisiana-rødbønner og ris

Oppdag den ekte smaken av Louisiana med denne enkle oppskriften på røde bønner og ris. Perfekt for en smakfull og mettende hovedrett. Prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund tørkede kidneybønner
  • 2. 1/4 kopp olivenolje
  • 3. 1 stor løk, hakket
  • 4. 1 grønn paprika, hakket
  • 5. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 6. 2 stilker selleri, hakket
  • 7. 6 kopper vann
  • 8. 2 laurbærblader
  • 9. 1/2 teskje cayennepepper
  • 10. 1 teskje tørket timian
  • 11. 1/4 teskje tørket salvie
  • 12. 1 spiseskje tørket persille
  • 13. 1 teskje cajunkrydder
  • 14. 1 pund andouillepølse, skåret i skiver
  • 15. 4 kopper vann
  • 16. 2 kopper langkornet hvitt ris

Fremgangsmåte

  1. 11. Skyll bønnene, og la dem ligge i vann over natten i en stor kjele.
  2. 22. Varm opp olje i en stekepanne på middels varme. Kok løk, paprika, hvitløk og selleri i olivenolje i 3 til 4 minutter.
  3. 33. Skyll bønnene igjen, og overfør dem til en stor kjele med 6 kopper vann. Rør inn de kokte grønnsakene i bønnene. Krydre med laurbærblad, cayennepepper, timian, salvie, persille og cajunkrydder. Kok opp, og skru deretter ned varmen til middels-lav. La det småkoke i 2 1/2 time.
  4. 44. Rør inn pølsen i bønnene, og la det småkoke i ytterligere 30 minutter.
  5. 55. I mellomtiden, forbered risen. Kok opp vann og ris i en kjele. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 20 minutter. Server bønnene over dampet hvit ris.