
Pizzadeig
Lær hvordan du lager den perfekte pizzadeigen med vår enkle oppskrift. Passer for alle nivåer og gir deilig, sprø bunn til pizzaen din.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kopper mel, "00" hvis tilgjengelig, ellers vanlig hvetemel, pluss mer til å støve av bollen
- 3/4 unser fersk gjær
- 3/4 kopp lunkent vann
- 2 teskjeer grovt salt
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss 1/4 kopp mer til formene
Fremgangsmåte
- 1Mål melet opp på en ren arbeidsflate og lag en fordypning i midten. Løs opp gjæren i en bolle med 3/4 kopp lunkent vann. Legg salt, gjær og olivenolje i fordypningen, og bruk en gaffel til å blande inn melet i dem. Tilsett mer lunkent vann etter behov for å få en deig som er homogen og elastisk.
- 2Strø et stort bakepulver med mel. Legg deigen i bollen. Dekk med plastfolie og sett den på et lunt sted for å heve til dobbel størrelse, ca. 2 timer.
- 3Smør to (30 cm) pizzapanner med 2 spiseskjeer olje hver. På en lett melet overflate, elt deigen til den er veldig glatt. Del deigen i to. Bruk en kjevle til å kjevle hver del, én av gangen. Overfør deigen til de forberedte formene. Strekk deigen med hendene til å danne runde former ca. 0,5 cm tykke.