Hello Fresh Mobile Banner
Pizzadeig

Pizzadeig

Lær hvordan du lager den perfekte pizzadeigen med vår enkle oppskrift. Passer for alle nivåer og gir deilig, sprø bunn til pizzaen din.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kopper mel, "00" hvis tilgjengelig, ellers vanlig hvetemel, pluss mer til å støve av bollen
  • 3/4 unser fersk gjær
  • 3/4 kopp lunkent vann
  • 2 teskjeer grovt salt
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss 1/4 kopp mer til formene

Fremgangsmåte

  1. 1Mål melet opp på en ren arbeidsflate og lag en fordypning i midten. Løs opp gjæren i en bolle med 3/4 kopp lunkent vann. Legg salt, gjær og olivenolje i fordypningen, og bruk en gaffel til å blande inn melet i dem. Tilsett mer lunkent vann etter behov for å få en deig som er homogen og elastisk.
  2. 2Strø et stort bakepulver med mel. Legg deigen i bollen. Dekk med plastfolie og sett den på et lunt sted for å heve til dobbel størrelse, ca. 2 timer.
  3. 3Smør to (30 cm) pizzapanner med 2 spiseskjeer olje hver. På en lett melet overflate, elt deigen til den er veldig glatt. Del deigen i to. Bruk en kjevle til å kjevle hver del, én av gangen. Overfør deigen til de forberedte formene. Strekk deigen med hendene til å danne runde former ca. 0,5 cm tykke.