Hello Fresh Mobile Banner
Bursdagskake med varm rosa smørkrem

Bursdagskake med varm rosa smørkrem

oppskrift på en deilig bursdagskake dekket med varm rosa smørkrem, perfekt for festlige anledninger og spesielle dager

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 18 spiseskjeer (2 1/4 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 3 kopper sukker
  • 6 ekstra store egg, romtempererte
  • 8 unser (ca. 1 kopp) rømme, romtemperert
  • 1 1/2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 1 sitron, revet skall
  • 3 kopper hvetemel
  • 1/3 kopp maisstivelse
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1 teskje bakepulver
  • 3/4 pund (3 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 3 pund melis, siktet
  • 9 spiseskjeer melk
  • 3 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 14 dråper rosa konditorfarge (roseblomstfarge)
  • Rosa og hvit godteri, til dekorasjon

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 3Smør og mel en 23 cm (9-tommers), en 15 cm (6-tommers) og en 8 cm (3-tommers) kakeform.
  4. 4For å lage kaken, pisk smør og sukker på middels høy hastighet i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter.
  5. 5Tilsett eggene, to om gangen, på middels hastighet, deretter rømme, vanilje og sitronzest, og skrap ned i bollen etter behov.
  6. 6Bland godt.
  7. 7Sikt sammen mel, maisstivelse, salt og natron.
  8. 8Med mikseren på lav hastighet, tilsett gradvis melblandingen i smørblandingen og rør bare til det er jevnt.
  9. 9Fullfør blandingen for hånd for å være sikker på at røren er godt blandet.
  10. 10Fordel røren proporsjonalt i de tre kakeformene.
  11. 11Glatt ut overflaten med en slikkepott, og stek som følger:
  12. 12- 23 cm (9-tommers) form i 45 minutter,
  13. 13- 15 cm (6-tommers) form i 35–40 minutter,
  14. 14- 8 cm (3-tommers) form i 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren i hver kake.
  15. 15Avkjøl i formene til romtemperatur.
  16. 16For glasuren, pisk smør i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker.
  17. 17Tilsett melis, melk og vaniljeekstrakt.
  18. 18Bland på lav hastighet i 1–2 minutter, til det er tykt.
  19. 19Tilsett konditorfarge og slå av mikseren.
  20. 20Bruk en slikkepott til å blande fargen godt inn i glasuren.
  21. 21Smør hver kake separat, og spar litt glasur til dekorasjon.
  22. 22Sett kakene i kjøleskapet før de stables.
  23. 23Plasser den 23 cm (9-tommers) kaken på et fat.
  24. 24Sentrer den 15 cm (6-tommers) kaken oppå den store kaken.
  25. 25Sentrer den 8 cm (3-tommers) kaken oppå den mellomstore kaken.
  26. 26Til dekorasjon, sprøyt eller skje resten av glasuren rundt bunnen av hver kake og langs den øverste kanten av den minste kaken.
  27. 27Fullfør dekorasjonen med godteri.