
Bursdagskake med varm rosa smørkrem
oppskrift på en deilig bursdagskake dekket med varm rosa smørkrem, perfekt for festlige anledninger og spesielle dager
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 18 spiseskjeer (2 1/4 staver) usaltet smør, romtemperert
- 3 kopper sukker
- 6 ekstra store egg, romtempererte
- 8 unser (ca. 1 kopp) rømme, romtemperert
- 1 1/2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 1 sitron, revet skall
- 3 kopper hvetemel
- 1/3 kopp maisstivelse
- 1 teskje kosher-salt
- 1 teskje bakepulver
- 3/4 pund (3 staver) usaltet smør, romtemperert
- 3 pund melis, siktet
- 9 spiseskjeer melk
- 3 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 14 dråper rosa konditorfarge (roseblomstfarge)
- Rosa og hvit godteri, til dekorasjon
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3Smør og mel en 23 cm (9-tommers), en 15 cm (6-tommers) og en 8 cm (3-tommers) kakeform.
- 4For å lage kaken, pisk smør og sukker på middels høy hastighet i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter.
- 5Tilsett eggene, to om gangen, på middels hastighet, deretter rømme, vanilje og sitronzest, og skrap ned i bollen etter behov.
- 6Bland godt.
- 7Sikt sammen mel, maisstivelse, salt og natron.
- 8Med mikseren på lav hastighet, tilsett gradvis melblandingen i smørblandingen og rør bare til det er jevnt.
- 9Fullfør blandingen for hånd for å være sikker på at røren er godt blandet.
- 10Fordel røren proporsjonalt i de tre kakeformene.
- 11Glatt ut overflaten med en slikkepott, og stek som følger:
- 12- 23 cm (9-tommers) form i 45 minutter,
- 13- 15 cm (6-tommers) form i 35–40 minutter,
- 14- 8 cm (3-tommers) form i 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren i hver kake.
- 15Avkjøl i formene til romtemperatur.
- 16For glasuren, pisk smør i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker.
- 17Tilsett melis, melk og vaniljeekstrakt.
- 18Bland på lav hastighet i 1–2 minutter, til det er tykt.
- 19Tilsett konditorfarge og slå av mikseren.
- 20Bruk en slikkepott til å blande fargen godt inn i glasuren.
- 21Smør hver kake separat, og spar litt glasur til dekorasjon.
- 22Sett kakene i kjøleskapet før de stables.
- 23Plasser den 23 cm (9-tommers) kaken på et fat.
- 24Sentrer den 15 cm (6-tommers) kaken oppå den store kaken.
- 25Sentrer den 8 cm (3-tommers) kaken oppå den mellomstore kaken.
- 26Til dekorasjon, sprøyt eller skje resten av glasuren rundt bunnen av hver kake og langs den øverste kanten av den minste kaken.
- 27Fullfør dekorasjonen med godteri.