Blåbær- og mandelpannekaker
oppskrift på deilige blåbær mandel pannekaker, perfekt for en sunn frokost eller brunch. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 5 spiseskjeer smør, delt
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 spiseskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp naturell yoghurt
- 2 egg
- 1 1/2 teskje mandelessens
- 1/4 kopp vann, eller etter behov
- 1 kopp ferske blåbær
Fremgangsmåte
- 1Ha 3 spiseskjeer smør i en mikrosikker bolle; varm opp i mikrobølgeovnen til det er smeltet, ca. 20 til 30 sekunder.
- 2Visp mel, sukker, bakepulver og salt sammen i en bolle.
- 3Pisk yoghurt og egg sammen i en bolle; tilsett det smeltede smøret og mandelessens, og pisk godt. Vend inn melet i yoghurtblandingen til røren er godt blandet. Tilsett vann, én spiseskje av gangen, til røren har en tynn, hellbar konsistens.
- 4Smelt resten av smøret i en stor stekepanne eller takke over middels-lav varme. Hell 1/4 kopp røre i pannen og legg 6 til 10 blåbær på røren; kok til røren begynner å boble, ca. 1 til 2 minutter. Snu og kok til undersiden er lett gyllen, ca. 30 sekunder. Gjenta med resten av røren og blåbærene.