
Grillribbe
Lær hvordan du lager perfekte barbecue ribs med denne enkle oppskriften. Saftige, møre og fulle av smak – perfekt til sommergrilling eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 4 pund svineribbe med ben
- 1 kopp brunt sukker
- 1/4 kopp ketchup
- 1/4 kopp soyasaus
- 1/4 kopp Worcestershire-saus
- 1/4 kopp rom
- 1/2 kopp chilisaus
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1 teskje tørket sennep
- 1 klype malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Skjær spareribs i porsjonsstørrelser, pakk dem inn i dobbelt lag aluminiumsfolie, og stek i 1 ½ time. Fjern folien, og la avrenning renne av. (Jeg pleier vanligvis å fryse ned avrenningen for å bruke den senere i supper.) Plasser ribbeene i en stor stekepanne eller langpanne.
- 2Bland sammen brunt sukker, ketchup, soyasaus, Worcestershire-saus, rom, chilisaus, hvitløk, sennep og pepper i en bolle. Gni inn ribbeene med sausen og la dem marinere ved romtemperatur i 1 time, eller dekk til og la dem stå i kjøleskapet over natten.
- 3Forvarm grillen til middels varme. Plasser grillristen fire tommer over varmekilden.
- 4Pensle grillristen med olje. Legg ribbeene på grillen, og kok i 30 minutter, mens du pensler med marinaden underveis.