Hello Fresh Mobile Banner
Rostet lammerygg

Rostet lammerygg

Oppdag hvordan du lager en saftig og smakfull roasts lammerack med enkle steg. Perfekt for helgemiddagen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • ½ kopp ferske brødsmuler
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
  • 1 teskje salt
  • ¼ teskje svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 (7-beint) lammekotelett, trimmet og frenched
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje Dijon-sennep

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader C (450 grader F). Flytt ovnracket til midten av ovnen.
  2. 2I en stor bolle, bland brødsmuler, hvitløk, rosmarin, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Rør inn 2 spiseskjeer olivenolje for å fukte blandingen. Sett til side.
  3. 3Krydre hele rammen med salt og pepper. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykk ovnssikker panne over høy varme. Brun lammekammen i 1 til 2 minutter på alle sider. La den hvile i noen minutter. Pensle lammekammen med sennep. Rull den i brødsmuleblandingen til den er jevnt dekket. Dekk endene av bena med folie for å forhindre at de blir brent.
  4. 4Legg rammen med bena ned i pannen. Stek lammekammen i den forvarmede ovnen i 12 til 18 minutter, avhengig av ønsket stekegrad. Bruk et kjøtttermometer, og mål i midten av kjøttet etter 10 til 12 minutter, og fjern kjøttet, eller la det steke lenger, etter smak. La det hvile i 5 til 7 minutter, løst dekket, før du skjærer mellom ribbeina.