Rostet lammerygg

Rostet lammerygg

Oppdag hvordan du lager en saftig og smakfull roasts lammerack med enkle steg. Perfekt for helgemiddagen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. ½ kopp ferske brødsmuler
  • 2. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 3. 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
  • 4. 1 teskje salt
  • 5. ¼ teskje svart pepper
  • 6. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 7. 1 (7-beint) lammekotelett, trimmet og frenched
  • 8. 1 teskje salt
  • 9. 1 teskje svart pepper
  • 10. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 11. 1 spiseskje Dijon-sennep

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader C (450 grader F). Flytt ovnracket til midten av ovnen.
  2. 22. I en stor bolle, bland brødsmuler, hvitløk, rosmarin, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Rør inn 2 spiseskjeer olivenolje for å fukte blandingen. Sett til side.
  3. 33. Krydre hele rammen med salt og pepper. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykk ovnssikker panne over høy varme. Brun lammekammen i 1 til 2 minutter på alle sider. La den hvile i noen minutter. Pensle lammekammen med sennep. Rull den i brødsmuleblandingen til den er jevnt dekket. Dekk endene av bena med folie for å forhindre at de blir brent.
  4. 44. Legg rammen med bena ned i pannen. Stek lammekammen i den forvarmede ovnen i 12 til 18 minutter, avhengig av ønsket stekegrad. Bruk et kjøtttermometer, og mål i midten av kjøttet etter 10 til 12 minutter, og fjern kjøttet, eller la det steke lenger, etter smak. La det hvile i 5 til 7 minutter, løst dekket, før du skjærer mellom ribbeina.