
Rostet lammerygg
Oppdag hvordan du lager en saftig og smakfull roasts lammerack med enkle steg. Perfekt for helgemiddagen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- ½ kopp ferske brødsmuler
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
- 1 teskje salt
- ¼ teskje svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 (7-beint) lammekotelett, trimmet og frenched
- 1 teskje salt
- 1 teskje svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje Dijon-sennep
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader C (450 grader F). Flytt ovnracket til midten av ovnen.
- 2I en stor bolle, bland brødsmuler, hvitløk, rosmarin, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Rør inn 2 spiseskjeer olivenolje for å fukte blandingen. Sett til side.
- 3Krydre hele rammen med salt og pepper. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykk ovnssikker panne over høy varme. Brun lammekammen i 1 til 2 minutter på alle sider. La den hvile i noen minutter. Pensle lammekammen med sennep. Rull den i brødsmuleblandingen til den er jevnt dekket. Dekk endene av bena med folie for å forhindre at de blir brent.
- 4Legg rammen med bena ned i pannen. Stek lammekammen i den forvarmede ovnen i 12 til 18 minutter, avhengig av ønsket stekegrad. Bruk et kjøtttermometer, og mål i midten av kjøttet etter 10 til 12 minutter, og fjern kjøttet, eller la det steke lenger, etter smak. La det hvile i 5 til 7 minutter, løst dekket, før du skjærer mellom ribbeina.