Grillede kjøttboller

Grillede kjøttboller

Lær hvordan du lager deilige grillede kjøttboller med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper naturell yoghurt
  • 2. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 1 spiseskje sitronsaft, eller etter smak
  • 5. 1/4 kopp hakket fersk mynte
  • 6. Salt og nykvernet pepper
  • 7. 1 pund rødløk, tynnsnittet
  • 8. 1 spiseskje salt
  • 9. 1/2 kopp hakket fersk flatbladpersille
  • 10. 1 teskje malt koriander
  • 11. 1/2 teskje malt gurkemeie
  • 12. 900 gram kjøttdeig av storfe
  • 13. 1 1/2 kopper revet løk
  • 14. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 15. 2 egg, lett pisket
  • 16. 1 spiseskje hakket fersk timian
  • 17. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 18. 1/2 teskje salt, eller etter smak
  • 19. Olivenolje til pensling
  • 20. 6 pitabrød, varmet
  • 21. Skivede tomater

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag yoghurtsaus: 2. Dekk en stor sil med osteklede og plasser den over en bolle. Skje yoghurt i silen og sett den i kjøleskapet i 4 til 6 timer for å la overflødig vann renne av. Du skal ende opp med 1 ½ til 2 kopper avrent yoghurt. Ha yoghurten i en bolle og rør inn hvitløk, olivenolje og sitronsaft. Vend inn mynte og smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til det skal brukes. 3. Lag løksalaten: 4. Plasser løkskivene i en sil og strø over salt. Vend godt og la stå i 15 minutter. Skyll godt og tørk forsiktig. I en bolle, bland løk, persille, koriander og gurkemeie. Vend godt og sett til side. 5. Forvarm grillen eller ovnens grillelement. 6. I en bolle, bland storfekjøtt, løk, hvitløk, egg, timian, pepper og ½ teskje salt. Bland til farsen holder godt sammen. Form til tolv ovale kjøttboller på ca. 7,5 cm (3 tommer) i lengde, omtrent 3,8 cm (1 ½ tommer) brede, og tre dem på metallspyd. 7. Pensle kjøttbollene med olivenolje og strø over salt. Plasser spydstikkene på en oljet grillrist eller i en ovnspanne og grill eller stek, snu dem jevnlig for å få jevn bruning, til de er gjennomstekte, ca. 8 minutter. 8. Ta spydstikkene av grillen eller ovnen, og skli kjøttbollene av spydene. Del pitabrødene i to og legg en kjøttbolle i hver halvdel. Server med yoghurtsaus, løksalat og tomatskiver ved siden av.