
Grillede kjøttboller
Lær hvordan du lager deilige grillede kjøttboller med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper naturell yoghurt
- 2. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 3. 3 spiseskjeer olivenolje
- 4. 1 spiseskje sitronsaft, eller etter smak
- 5. 1/4 kopp hakket fersk mynte
- 6. Salt og nykvernet pepper
- 7. 1 pund rødløk, tynnsnittet
- 8. 1 spiseskje salt
- 9. 1/2 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 10. 1 teskje malt koriander
- 11. 1/2 teskje malt gurkemeie
- 12. 900 gram kjøttdeig av storfe
- 13. 1 1/2 kopper revet løk
- 14. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 15. 2 egg, lett pisket
- 16. 1 spiseskje hakket fersk timian
- 17. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 18. 1/2 teskje salt, eller etter smak
- 19. Olivenolje til pensling
- 20. 6 pitabrød, varmet
- 21. Skivede tomater
Fremgangsmåte
- 11. Lag yoghurtsaus: 2. Dekk en stor sil med osteklede og plasser den over en bolle. Skje yoghurt i silen og sett den i kjøleskapet i 4 til 6 timer for å la overflødig vann renne av. Du skal ende opp med 1 ½ til 2 kopper avrent yoghurt. Ha yoghurten i en bolle og rør inn hvitløk, olivenolje og sitronsaft. Vend inn mynte og smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til det skal brukes. 3. Lag løksalaten: 4. Plasser løkskivene i en sil og strø over salt. Vend godt og la stå i 15 minutter. Skyll godt og tørk forsiktig. I en bolle, bland løk, persille, koriander og gurkemeie. Vend godt og sett til side. 5. Forvarm grillen eller ovnens grillelement. 6. I en bolle, bland storfekjøtt, løk, hvitløk, egg, timian, pepper og ½ teskje salt. Bland til farsen holder godt sammen. Form til tolv ovale kjøttboller på ca. 7,5 cm (3 tommer) i lengde, omtrent 3,8 cm (1 ½ tommer) brede, og tre dem på metallspyd. 7. Pensle kjøttbollene med olivenolje og strø over salt. Plasser spydstikkene på en oljet grillrist eller i en ovnspanne og grill eller stek, snu dem jevnlig for å få jevn bruning, til de er gjennomstekte, ca. 8 minutter. 8. Ta spydstikkene av grillen eller ovnen, og skli kjøttbollene av spydene. Del pitabrødene i to og legg en kjøttbolle i hver halvdel. Server med yoghurtsaus, løksalat og tomatskiver ved siden av.