Blåbærsmuldrepai

Blåbærsmuldrepai

Lær hvordan du lager en deilig blueberry crumble. En enkel oppskrift perfekt for sommerens bær. Perfekt dessert for enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 teskje usaltet smør, myknet
  • 2 pint blåbær, eller andre bær
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1/2 kopp eplecider eller appelsinjuice
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp hvetemel
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 1/2 kopp sukker
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, kaldt og i terninger
  • 1/2 kopp ristet havregryn
  • 1/2 kopp hakkede, ristet mandler

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smør en 20x20 cm stor ildfast form lett.
  2. 2Til fyllet: I en bolle, tilsett blåbær, sukker, maisenna, eplecider og vanilje. Bland forsiktig ingrediensene sammen med en slikkepott, og la blåbærene være hele. Sett til side mens du lager toppingen.
  3. 3Til toppingen: I en bolle, tilsett mel, sukker og smør. Bruk en visp eller deigkrok, og arbeid inn smøret i de tørre ingrediensene til blandingen ser smulrete eller grynete ut. (Dette kan også gjøres for hånd.) Rør inn havregryn og nøtter.
  4. 4Hell fyllet i den ildfaste formen og fordel toppingen jevnt over frukten. Stek i 30 minutter, eller til toppen er gyllenbrun og frukten bobler. La det avkjøle litt og server varmt.