
Zucchini-urtegrateng
Lyst på en smakfull og enkel zucchini-urtegrateng? Perfekt som tilbehør eller lett middag, klar på under 45 minutter. Passer for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp ukokt langkornet hvit ris
- 2/3 kopp vann
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 1/2 pund squash, i terninger
- 1 kopp skivet grønn løk
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 1/4 teskjeer hvitløkssalt
- 1/2 teskje basilikum
- 1/2 teskje søt paprika
- 1/2 teskje tørket oregano
- 1 1/2 kopper hakkede, utkjernede tomater
- 2 kopper revet skarp Cheddar-ost, delt
Fremgangsmåte
- 1Bland risen og vannet i en kjele, og kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 20 minutter, til risen er mør.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en grunn form på 1 1/2 liter lett.
- 3Varm opp oljen i en stekepanne over middels varme, og kok zucchinien, grønn løk og hvitløk i 5 minutter, eller til de er møre. Krydre med hvitløksalt, basilikum, paprika og oregano. Bland inn den kokte risen, tomatene og 1 kopp ost. Fortsett å koke og rør til det er gjennomvarmt. Overfør til den forberedte ildfastformen. Topp med resten av osten.
- 4Stek uten lokk i 20 minutter, eller til osten er smeltet og bobler.