
Ingen-bake sjokolade- og havrebar
Lett og rask oppskrift på ingen-baking sjokolade havrebarer. Perfekt som sunn snack eller søtt tilbehør, klar på kort tid for helårs nytelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp smør
- 2. 1/2 kopp pakket brunt sukker
- 3. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 4. 3 kopper hurtigkokte havregryn
- 5. 1 kopp semisøte sjokoladebiter
- 6. 1/2 kopp peanøttsmør
Fremgangsmåte
- 11. Smør en 23x23 cm (9x9 tommer) kvadratform.
- 22. Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Rør inn brunt sukker og vanilje. Bland inn havregrynene. Kok over lav varme i 2 til 3 minutter, eller til ingrediensene er godt blandet. Trykk halvparten av blandingen ned i bunnen av den forberedte formen. Sett resten til side til topping.
- 33. I mellomtiden, smelt sjokoladeknapper og peanøttsmør i en liten tykk kjele over lav varme, og rør hyppig til det er glatt. Hell sjokoladeblandingen over bunnen i formen, og jevn ut med en kniv eller baksiden av en skje.
- 44. Smuldre den gjenværende havregrynsblandingen over sjokoladlaget, og trykk forsiktig ned. Dekk til og sett i kjøleskapet i 2 til 3 timer eller over natten. La det komme til romtemperatur før du skjærer i barer.