Chef Johns italienske kjøttboller

Chef Johns italienske kjøttboller

Lær å lage saftige og smakfulle italienske kjøttboller med oppskrift fra Chef John. Perfekt for middagen eller selskapet, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp vanlig brødsmuler
  • 2. 1/2 kopp melk
  • 3. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 1 løk, hakket
  • 5. 450 gram kjøttdeig av storfe
  • 6. 450 gram kjøttdeig av svin
  • 7. 2 egg
  • 8. 1/4 bunt fersk persille, hakket
  • 9. 3 fedd hvitløk, knust
  • 10. 2 teskjeer salt
  • 11. 1 teskje malt svart pepper
  • 12. 1/2 teskje rød pepperflak
  • 13. 1 teskje tørket italiensk urtekrydder
  • 14. 2 spiseskjeer revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie og spray lett med matlagingsspray.
  2. 22. Bløtlegg brødsmuler i melk i en liten bolle i 20 minutter.
  3. 33. Varm opp olivenolje i en stekepanne over middels varme. Kok opp og rør løk i den varme oljen til den er gjennomsiktig, ca. 20 minutter.
  4. 44. Bland storfekjøtt og svinekjøtt sammen i en stor bolle. Rør inn løk, brødsmulblandingen, egg, persille, hvitløk, salt, svart pepper, rød pepperflak, italienske urter og Parmesanost i kjøttblandingen med en slikkepott til alt er godt blandet. Dekk til og sett i kjøleskapet i omtrent én time.
  5. 55. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  6. 66. Med våte hender former du kjøttblandingen til baller på ca. 3,8 cm i diameter. Legg dem på den forberedte bakeplaten.
  7. 77. Stek i den forvarmede ovnen til de er godt brunet og gjennomstekte, ca. 15–20 minutter.