
Chef Johns italienske kjøttboller
Lær å lage saftige og smakfulle italienske kjøttboller med oppskrift fra Chef John. Perfekt for middagen eller selskapet, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie og spray lett med matlagingsspray.
- 22. Bløtlegg brødsmuler i melk i en liten bolle i 20 minutter.
- 33. Varm opp olivenolje i en stekepanne over middels varme. Kok opp og rør løk i den varme oljen til den er gjennomsiktig, ca. 20 minutter.
- 44. Bland storfekjøtt og svinekjøtt sammen i en stor bolle. Rør inn løk, brødsmulblandingen, egg, persille, hvitløk, salt, svart pepper, rød pepperflak, italienske urter og Parmesanost i kjøttblandingen med en slikkepott til alt er godt blandet. Dekk til og sett i kjøleskapet i omtrent én time.
- 55. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 66. Med våte hender former du kjøttblandingen til baller på ca. 3,8 cm i diameter. Legg dem på den forberedte bakeplaten.
- 77. Stek i den forvarmede ovnen til de er godt brunet og gjennomstekte, ca. 15–20 minutter.