Sitronkaker

Sitronkaker

oppskrift på deilige lemon squares - en frisk og søt dessert med sitron, perfekt for enhver anledning. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp (2 staver) smør, romtemperert
  • 2. 2 kopper hvetemel
  • 3. 1/2 kopp melis, pluss mer til pynt
  • 4. 4 store egg
  • 5. 5 spiseskjeer fersk sitronsaft (fra omtrent 2 store sitroner)
  • 6. 2 spiseskjeer revet sitronskall
  • 7. 2 kopper sukker
  • 8. 1 spiseskje hvetemel
  • 9. 1 teskje bakepulver
  • 10. 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. For bunnen: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. I en middels stor kjele smelter du smøret. Bland mel og melis i en bolle, og tilsett det smeltede smøret. Rør sammen til en jevn deig. Trykk deigen godt ut i en 23 x 33 x 5 cm stor form. Stek bunnen i 25 minutter.
  2. 22. For fyllet: Mens bunnen steker, bruker du en elektrisk mikser til å blande egg, sitronsaft og sitrusskall til det er jevnt. Tilsett sukker, mel, bakepulver og salt, og pisk til det er glatt. Hell fyllet over den ferdigstekte bunnen. Stek i ytterligere 20 minutter.
  3. 33. Ta formen ut av ovnen og la den avkjøle helt. Strø over melis. Skjær i firkanter og server.