
Kylling- og brokkolibraid
Lett og smakfull oppskrift på kylling- og brokkoli-braid. Perfekt for en rask lunsj eller middag, med gode smaker og enkel fremgangsmåte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper kokt, hakket kyllingkjøtt
- 1 kopp fersk brokkoli, hakket
- 1/2 kopp rød paprika, hakket
- 1 fedd knust hvitløk
- 1 kopp revet Cheddar-ost
- 1/2 kopp majones
- 2 teskjeer tørket dill
- 1/4 teskje salt
- 2 spiseskjeer skivede mandler
- 1/4 kopp hakket løk
- 2 (8 ounces) pakker med kjøleskapsfranske horn
- 1 eggehvite, pisket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2I en stor bolle, vend sammen kylling, brokkoli, rød paprika, hvitløk, Cheddarost, majones, dill, salt, mandler og løk.
- 3Rull ut croissantdeigen, og legg den flatt på et middels stort bakepapirkledd stekebrett. Klem sammen eventuelle perforasjoner for å danne ett sammenhengende deigark. Bruk en kniv eller saks til å kutte 2,5 cm brede striper inn mot midten, fra de lange sidene. Det skal dannes en solid stripe på omtrent 7,5 cm i bredden langs midten, med de kuttede stripene som danner en frynse på hver side. Fordel kyllingblandingen langs midtstripen. Brett side-stripene over kyllingblandingen, vekselvis fra hver side. Klem eller vri for å forsegle.
- 4Pensle det flettede deigen med eggehvite. Stek i den forvarmede ovnen i 25 til 28 minutter, eller til det er gyllent og gjennomstekt.