Hello Fresh Mobile Banner
Grillet blomkålbiff med israelsk couscous og oliven

Grillet blomkålbiff med israelsk couscous og oliven

oppskrift på smakfull grillrett med blomkål, israelsk couscous og oliven. enkel å lage, perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp skivede mandler
  • 2. 1 stor blomkålhode
  • 3. 2 spiseskjeer harissa
  • 4. 7 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, pluss mer til å dryppe over
  • 5. Koshersalt
  • 6. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 2 teskjeer finhakket ingefær
  • 8. 2 kopper israelsk couscous
  • 9. 1/4 kopp gule rosiner
  • 10. Saften av 2 sitroner og skallet av 1 sitron, pluss mer til servering
  • 11. 2/3 kopp smuldret fetaost
  • 12. 1/3 kopp grovhakket frisk persille
  • 13. Nykvernet svart pepper
  • 14. 12 store grønne oliven, knust

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered en grill til høy varme. Riv av to stykker aluminiumsfolie på 18 tommer.
  2. 22. Varm opp en stekepanne over middels høy varme og rist mandlene, vend dem av og til, til de er lett ristet.
  3. 33. Fjern de nederste bladene på blomkålen, og trim stilken ned til basen. Vend blomkålen på siden. Begynn nær stilkenden, og skjær blomkålen tvers over for å lage to runde skiver på ca. 2,5 cm tykkelse. (Hvis du begynner nær toppen, vil blomkålen smuldre.) Del hver skive i to slik at du får fire halvsirkler. Spar eventuelle overskudd til en annen gang.
  4. 44. Visp sammen harissa og 3 ss olivenolje i en liten bolle. Legg to blomkålbiffer på hvert stykke folie. Pensle begge sider av hver biff med harissablandingen, og strø litt salt over. Pakk inn biffene til foilpakker så flate som mulig, for maksimal kontakt med grillen.
  5. 55. Plasser de to foilpakkene på den varme grillen, med lukkede sider ned, og grill i 12 minutter. Snu pakkene, og åpne dem med tang for å slippe ut dampen. Kok blomkålen i den åpne foliepakken til den er mør og har fått fin farge på bunnen, ca. 6–8 minutter.
  6. 66. I mellomtiden, varm opp 1 ss olje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett hvitløk og ingefær, og rør i omtrent 1 minutt. Tilsett couscous, 2 1/4 kopper vann, rosiner og 1 ts salt. Kok opp. Dekk til, skru ned varmen til lav, og kok til alt vannet er absorbert og couscousen er mør, ca. 12 minutter. Overfør couscousen til en stor bolle, og rør med en gaffel for å løsne eventuelle klumper og slippe ut damp. La den hvile i 5 minutter for å avkjøle litt.
  7. 77. Når den er klar til servering, tilsett de resterende 3 ss olivenolje, sitronsaft og -zest, fetaost, mandler, persille, 1/2 ts salt og litt nykvernet svart pepper i couscousen. Fordel couscousen og blomkålbiffene på 4 tallerkener. Strø 3 oliven på hver tallerken. Drypp litt olje over blomkålen, og press over litt sitronsaft.