Tradisjonelt hvitt brød

Tradisjonelt hvitt brød

Lær hvordan du lager deilig, mykt hvitt brød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Rask og smakfull baking.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 (0,25 unser) pakker tørrgjær
  • 3 spiseskjeer hvitt sukker
  • 2 ½ kopper varmt vann (45°C)
  • 3 spiseskjeer smult, myknet
  • 1 spiseskje salt
  • 6½ kopper brødmel

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, løs opp gjær og sukker i varmt vann. Rør inn fett, salt og to kopper av melet. Rør inn resten av melet, 1/2 kopp av gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og knar den til den er glatt og elastisk, ca. 8 minutter.
  2. 2Lett olj en stor bolle, legg deigen i bollen og vend den slik at den blir dekket av olje. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time.
  3. 3Slapp av i deigen og hell den ut på en lett melet overflate. Del deigen i to like store deler og form dem til brød. Plasser brødene i to lett smurte 23x13 cm brødformer. Dekk brødene med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem heve til de har doblet seg i størrelse, ca. 40 minutter.
  4. 4Forvarm ovnen til 220 grader C.
  5. 5Stek ved 190 grader C i ca. 30 minutter, eller til toppen er gyllenbrun og bunnen av brødet høres hul ut når du banker på det.