
Beths sjokoladekjeks
Lag deilige sjokoladekjeks med Beths oppskrift. Perfekt som snacks eller dessert. Rask å lage og smaker fantastisk. Oppdag hemmeligheten bak perfekte kjeks!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 2/3 kopp smørsmakende fettstoff
- 2/3 kopp smør, myknet
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 kopp pakket lyst brunt sukker
- 2 egg
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 3 1/2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje salt
- 1 kopp hakkede pecannøtter (valgfritt)
- 2 kopper semisøte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2I en stor bolle, pisk sammen fettstoffet, smør, hvitt sukker og brunt sukker til en jevn røre. Pisk inn eggene ett om gangen, og rør deretter inn vaniljen. Bland mel, natron og salt; rør det inn i den kremete blandingen. Rør inn pekannøtter og sjokoladeknapper. Bruk en måleskje til å forme deigen til kuler. Ikke rull dem, bare form dem til runde kuler. Legg dem på ugreddede bakeplater.
- 3Stek i 10 til 12 minutter i den forvarmede ovnen, eller til midten er stivnet og de er lett brune. Ikke overstek. Avkjøl i 2 til 3 minutter før du fjerner dem fra bakeplatene. Pass på at du har masse iskald melk!!!