
Tunfisk i tomat- og estragonbuljong
oppskrift på en smakfull og frisk tunfisk i tomat- og tarragonsuppe, perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 tunfiskfileter (ca. 140 gram hver)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 kopp redusert-salt grønnsaks- eller kyllingbuljong
- 1 kopp hakkede Roma-tomater
- 1/4 kopp finhakkede sjalottløk
- 2 spiseskjeer fersk hakket estragon
- 1 kopp ris, vanlig eller hurtigris, kokt etter pakkens anvisninger
- 2 spiseskjeer smør
Fremgangsmåte
- 1Krydre begge sider av tunfisk med salt og svart pepper. I en stor stekepanne, varm opp olje over middels høy varme. Legg tunfisken i den varme pannen og stek i 2 minutter på hver side, til den er gyllenbrun.
- 2I en middels stor bolle, bland sammen buljong, tomater, sjalottløk og estragon. Tilsett blandingen i stekepannen og la det småkoke. La det småkoke i 2 minutter, til tunfisken er kokt til medium (eller lenger for mer gjennomstekt fisk). Avslutt sausen med smør.
- 3Server 4 tunfiskfileter med all sausen og ris. Resten av tunfisken kan brukes til smørbrød, hvis ønskelig.