Hello Fresh Mobile Banner
Tysk sjokoladekake III

Tysk sjokoladekake III

Prøv vår deilige German Chocolate Cake med rik sjokoladekrem og kokosnøttfyll. Perfekt til fest eller helgekosen. Enkel å lage og uimotståelig god!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp vann
  • 4 (1 unse) firkanter med tysk søt sjokolade
  • 1 kopp smør, myknet
  • 2 kopper hvitt sukker
  • 4 eggeplommer
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp kulturmelk
  • 2 1/2 kopper kakehvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 4 eggehviter
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1 kopp kondensert melk
  • 1/2 kopp smør
  • 3 eggeplommer, pisket
  • 1 1/3 kopper kokosflak
  • 1 kopp hakkede pekannøtter
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje kortening
  • 1 (1 unse) firkant med halv-søt sjokolade

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og mel 3 runde former på 23 cm (9 tommer). Sikt sammen mel, natron og salt. Sett til side. I en liten kjele, varm opp vann og 115 gram sjokolade til den er smeltet. Fjern fra varmen og la avkjøle.
  2. 2I en stor bolle, pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig. Pisk inn eggeplommene én etter én. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljen. Pisk inn melblandingen vekselvis med kulturmelk, bare til alt er blandet.
  3. 3I en stor glass- eller metallbolle, pisk eggehvitene til stive topper dannes. Vend inn en tredjedel av eggehvitene i røren, og vend deretter inn resten raskt til det ikke er noen synlige streaks.
  4. 4Hell røren i de tre forberedte formene. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kakene avkjøle i 10 minutter i formene, før de tas ut og settes på en rist.
  5. 5For å lage fyllet: I en kjele, kombiner sukker, kondensert melk, smør og eggeplommer. Kok opp på lav varme, rør konstant til det tykner. Fjern fra varmen. Rør inn kokos, pekannøtter og vanilje. La avkjøle til det er tykt nok til å smøres.
  6. 6Fordel fyllet mellom lagene og på toppen av kaken. I en liten kjele, smelt fett og 30 gram sjokolade. Rør til det er glatt, og drypp over sidene av kaken.