
Kylling med løkkrust og karamellisert sitrusglasur
Lær hvordan du lager saftig kylling dekket med løk og en søt-sitrus glasur. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kvart pluss 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp hvetemel
- Salt og pepper
- 1 rød løk, julienne, pluss 1/2 rød løk, finhakket
- 1/4 pund bacon, i terninger
- 1 kopp granulert sukker
- 1 spiseskje tomatpuré
- 1 appelsin, presset
- 1 sitron, presset
- 1 lime, presset
- To kyllingbryst eller koteletter uten bein og skinn, på 8 gram hver
- 1 stort egg, pisket
- 1/4 kopp melk
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: et dypfryertermometer
- 2Lag de sprøstekte løkene: Varm opp omtrent 1 liter vegetabilsk olje (2 til 3 tommer dypt) i en dyp stekepanne eller gryte til den når ca. 180 grader Celsius.
- 3Ha melet i en bolle og krydre med salt og pepper. Tilsett julienne-løken og vend godt slik at den dekkes. I porsjoner, vær forsiktig med å ikke overfylle, legg løken forsiktig i den varme oljen for å fritere, og rist lett av overflødig mel før du legger den i. Når løken er gyllenbrun, men ikke mørkbrun, ca. 3 til 4 minutter per porsjon, bruk en hullsleiv til forsiktig å ta opp løken og legg den på tørkepapir. Når løken er ferdig, hakk den grovt og sett til side.
- 4Tilsett bacon og finhakket rød løk i en non-stick stekepanne og kok over middels varme til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett sukker, 2 kopper vann og tomatpuré, og la det redusere til det tykner, ytterligere 5 til 8 minutter. Tilsett alle sitrusjuicer og rør godt for å blande. Ta av varmen og sett til side.
- 5Varm opp resten av 1/4 kopp olje i en non-stick stekepanne over middels varme. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Ha det sammenvispede egget og mel i en grunne bolle, og en annen bolle med de sprøstekte løkene. Dypp hver kyllingbryst først i egget, deretter i løken, slik at de dekkes godt. Legg kyllingbrystene i den varme pannen og stek til de er gylne, ca. 10 minutter på hver side, og snu forsiktig én gang.
- 6Hell glasuren over kyllingbrystene før servering. Det passer utmerket med ris eller potetmos.