Hello Fresh Mobile Banner
Kylling med løkkrust og karamellisert sitrusglasur

Kylling med løkkrust og karamellisert sitrusglasur

Lær hvordan du lager saftig kylling dekket med løk og en søt-sitrus glasur. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kvart pluss 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp hvetemel
  • Salt og pepper
  • 1 rød løk, julienne, pluss 1/2 rød løk, finhakket
  • 1/4 pund bacon, i terninger
  • 1 kopp granulert sukker
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 appelsin, presset
  • 1 sitron, presset
  • 1 lime, presset
  • To kyllingbryst eller koteletter uten bein og skinn, på 8 gram hver
  • 1 stort egg, pisket
  • 1/4 kopp melk

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: et dypfryertermometer
  2. 2Lag de sprøstekte løkene: Varm opp omtrent 1 liter vegetabilsk olje (2 til 3 tommer dypt) i en dyp stekepanne eller gryte til den når ca. 180 grader Celsius.
  3. 3Ha melet i en bolle og krydre med salt og pepper. Tilsett julienne-løken og vend godt slik at den dekkes. I porsjoner, vær forsiktig med å ikke overfylle, legg løken forsiktig i den varme oljen for å fritere, og rist lett av overflødig mel før du legger den i. Når løken er gyllenbrun, men ikke mørkbrun, ca. 3 til 4 minutter per porsjon, bruk en hullsleiv til forsiktig å ta opp løken og legg den på tørkepapir. Når løken er ferdig, hakk den grovt og sett til side.
  4. 4Tilsett bacon og finhakket rød løk i en non-stick stekepanne og kok over middels varme til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett sukker, 2 kopper vann og tomatpuré, og la det redusere til det tykner, ytterligere 5 til 8 minutter. Tilsett alle sitrusjuicer og rør godt for å blande. Ta av varmen og sett til side.
  5. 5Varm opp resten av 1/4 kopp olje i en non-stick stekepanne over middels varme. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Ha det sammenvispede egget og mel i en grunne bolle, og en annen bolle med de sprøstekte løkene. Dypp hver kyllingbryst først i egget, deretter i løken, slik at de dekkes godt. Legg kyllingbrystene i den varme pannen og stek til de er gylne, ca. 10 minutter på hver side, og snu forsiktig én gang.
  6. 6Hell glasuren over kyllingbrystene før servering. Det passer utmerket med ris eller potetmos.