
Tre oster hvitløksgratinerte poteter
Lær hvordan du lager kremete og smakfulle skiver av poteter med tre typer ost og hvitløk. Perfekt som en deilig siderett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund Yukon Gold-poteter, tynne skiver
- 2. 2 spiseskjeer smør, delt
- 3. 1 pint kremfløte
- 4. 2 fedd hvitløk, tynne skiver
- 5. salt og pepper etter smak
- 6. 2 kopper revet Cheddar-ost
- 7. 4 skiver provolone-ost
- 8. 1/2 kopp revet Parmesan- eller Romano-ost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form på 1 ½ liter eller større med smør eller non-stick spray.
- 22. Legg halvparten av potetskivene i bunnen av formen. Fordel smør i små biter eller klyp det inn i små biter over potetene. Arranger halvparten av hvitløkskivene over potetene, og hell deretter halvparten av den tunge fløten over. Strø ett glass Cheddarost over laget, og krydre med salt og pepper. Gjenta lagene med poteter, hvitløk, fløte og Cheddarost, og topp med skiver av provoloneost. Krydre igjen med salt og pepper.
- 33. Stek i ovnen i 30 minutter, og strø deretter Parmesan- eller Romanoost over toppen. Dette vil danne en semi-hard osteskorpe. Fortsett å steke uten lokk i ytterligere 30 minutter, eller til potetene er møre når de testes med en gaffel.