
Tante Annes kaffekake
Oppdag den perfekte oppskriften på Aunt Annes Coffee Cake – en smakfull og saftig kake som passer til alle anledninger. Enkel å lage og utrolig god!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp smør
- 1 egg
- 3/4 kopp melk, eller etter behov
- 1 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1/4 kopp hvetemel
- 2/3 kopp hvitt sukker
- 1 teskje malt kanel
- 1/4 kopp smør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel en 23x33 cm (9x13 tommer) form. Lag streusel-toppingen: I en middels stor bolle, bland 1/4 kopp mel, 2/3 kopp sukker og 1 teskje kanel. Kutt inn smør til blandingen ligner grove smuler. Sett til side.
- 2I en stor bolle, bland 2 kopper mel, 3/4 kopp sukker, bakepulver og salt. Kutt inn smør til blandingen ligner grove smuler. Knekk et egg i et målebeger, fyll opp med melk til det er 1 kopp. Rør inn vanilje. Hell i melblandingen og bland forsiktig til det er akkurat fuktig. Fordel deigen i den forberedte formen. Strø streusel-overflaten over.
- 3Stek i den forvarmede ovnen i 25 til 30 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La avkjøle.