
Valnøtt shortbread-kjeks
oppskrift på deilige valnøtt shortbread-kaker. perfekt som søtt til kaffekosen. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp (2 unser) valnøttbiter
- 1 3/4 kopper (89 unser) mel
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1 kopp (8 unser) usaltet smør
- 3/4 kopp (5 1/2 unser) sukker
- 1 eggeplomme
- Maldon havsalt
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Rist valnøttene til de er lett brune, ca. 12 til 15 minutter. La dem avkjøle, og mal dem deretter fint i en food processor. Sikt mel og salt i en bolle og sett til side. I bolle av en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk smør og sukker på lav hastighet til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Tilsett eggeplommen og bland til den er godt innarbeidet. Tilsett de tørre ingrediensene og valnøttene, og bland bare til det er godt kombinert. Hvis deigen er myk, pakk den godt inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Ellers, kjevle ut deigen til ca. 1/2 tomme tykkelse på en lett melet arbeidsflate til en 15 x 18 cm rektangel. Bruk en linjal for å rette opp kantene så mye som mulig. Skjær deigen i 2,5 cm store kvadrater med en skarp kniv. Plasser dem med ca. 5 cm mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett. Strø lett med havsalt. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Stek kjeksene til de er faste, ca. 10 til 12 minutter. Ta dem ut og avkjøl på en rist. Oppbevar i lufttette bokser i opptil 2 uker.




