Sitronskake med olivenolje

Sitronskake med olivenolje

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull sitron og olivenoljekake. Enkel oppskrift perfekt for kaker og desserter til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Nonstick kokespray
  • 6 til 8 Meyer-sitroner
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1 3/4 kopper sukker
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 store egg
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp helmelk
  • 3/4 kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23 x 13 cm brødform med kokespray og dekk bunnen med bakepapir. Smør bakepapiret med kokespray.
  2. 2Tynnskjær 2 sitroner og fjern frøene; sett til side til pynt. Riv sitronskallet av 2 sitroner. Press ut nok sitroner til å måle 1/2 kopp sitronsaft.
  3. 3Visp mel, bakepulver og salt i en middels bolle. Pisk 1 kopp sukker, olivenolje, egg, sitronskall, 1/4 kopp sitronsaft og vanilje i en stor bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er godt blandet og kremaktig, ca. 2 minutter. Skru ned mikserhastigheten til lav og vend inn melblandingen i tre omganger, vekslende med melken. Øk mikserhastigheten til middels høy og pisk til det er godt blandet, ca. 1 minutt.
  4. 4Hell røren i den forberedte brødformen og stek til kaken er gyllenbrun og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40–50 minutter. Overfør til en rist og la den avkjøle i 40 minutter i formen, før den tas ut av formen og avkjøles helt på risten.
  5. 5I mellomtiden lager du toppingen: Legg sitronskivene i en liten kjele og dekk med vann. Kok opp, sil av vannet. Legg sitronskivene tilbake i kjelen og gjenta kokeprosessen to ganger til. Legg sitronskivene tilbake i kjelen og tilsett 1 kopp vann, resten av sukkeret (3/4 kopp) og 2 ss sitronsaft. Kok opp, skru ned varmen slik at væsken småkoker; kok til væsken er sirupaktig og sitronskivene er møre og gjennomsiktige, ca. 15 minutter. La avkjøle helt.
  6. 6Lag glasuren: Bland melis og 1 ss sitronsaft i en bolle til den er glatt, og tilsett resten av sitronsaften hvis glasuren er for tykk. Fordel glasuren over kaken, slik at den renner ned langs sidene. Ta sitronskivene ut av sirupen og la overflødig væske renne tilbake i kjelen. Pynt kaken med de kandiserte sitronskivene.
  7. 7Fotograf: Con Poulos