Krydrede thailandske blåskjell med grønn papaya

Krydrede thailandske blåskjell med grønn papaya

oppskrift på spicy thai blåskjell med frisk grønn papaya, perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett med asiatisk vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 2. 1 til 2 stk. røde og grønne jalapeños, skåret i tynne ringer
  • 3. 2 spiseskjeer hvitløk, hakket
  • 4. 1/2 kopp sjalottløk, tynne skiver
  • 5. 1 kopp grønn papaya, juliennet
  • 6. 2 spiseskjeer sitrongress, finhakket
  • 7. 450 gram blåskjell, renset og med skjegg
  • 8. 1 kopp cherrytomater i rødt og gult (like deler), delt i to
  • 9. 1 1/2 kopp hvitvin
  • 10. 1/4 kopp fiskesaus
  • 11. 1/4 kopp fersk limejuice
  • 12. 2 spiseskjeer smør
  • 13. 1/2 kopp koriander, bare bladene
  • 14. 1/2 kopp thai-basilikum, bare bladene
  • 15. 5 vårløk, tynne skiver, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en ikke-reaktiv kjele, som er dekket med canolajol over middels høy varme, sautér jalapeños, hvitløk, sjalottløk, grønn papaya og sitrongress til sjalottløken er myk, omtrent tre minutter. Tilsett blåskjell, tomater, vin, fiskesaus, limesaft, smør, koriander og thai-basilikum. La blandingen småkoke under lokk til alle blåskjellene har åpnet seg, omtrent 4 til 5 minutter.
  2. 2Hell umiddelbart blåskjellene med kraft over i en stor bolle, og pynt med vårløk. Drikke: Gewürztraminer.