
Kyllingwok
Oppdag en enkel og sunn oppskrift på kylling stir-fry. Perfekt for raske middager, fylt med ferske grønnsaker og smakfulle krydder. Klar på 20 minutter!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper hvit ris
- 4 kopper vann
- 2/3 kopp soyasaus
- 1/4 kopp brunt sukker
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1/4 teskje rød pepperflak
- 3 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar, tynne skiver
- 1 spiseskje sesamolje
- 1 grønn paprika, kuttet i matchstick-biter
- 1 (225 gram) boks vannkastanjer, drenert
- 1 hode brokkoli, delt i små buketter
- 1 kopp skivede gulrøtter
- 1 løk, kuttet i store biter
- 1 spiseskje sesamolje
Fremgangsmåte
- 1Bring ris og vann til kok i en kjele over høy varme. Reduser varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør, og væsken er absorbert, i 20 til 25 minutter.
- 2Bland soyasaus, brunt sukker og maisstivelse i en liten bolle; rør til det er jevnt. Bland ingefær, hvitløk og rød pepper inn i sausen; dekk kyllingen med marinaden og sett den i kjøleskapet i minst 15 minutter.
- 3Varm opp 1 spiseskje sesamolje i en stor stekepanne over middels-høy varme. Kok og rør i paprika, vannkastanjer, brokkoli, gulrøtter og løk til de akkurat er møre, ca. 5 minutter. Fjern grønnsakene fra pannen og hold dem varme.
- 4Fjern kyllingen fra marinaden, og spar væsken. Varm opp 1 spiseskje sesamolje i pannen over middels-høy varme. Kok og rør i kyllingen til den er lett rosa innvendig, ca. 2 minutter på hver side; legg grønnsakene og den reserverte marinaden tilbake i pannen. Kok opp; la det småkoke og rør til kyllingen ikke lenger er rosa i midten og grønnsakene er møre, 5 til 7 minutter. Server over ris.