Kyllingwok

Kyllingwok

Oppdag en enkel og sunn oppskrift på kylling stir-fry. Perfekt for raske middager, fylt med ferske grønnsaker og smakfulle krydder. Klar på 20 minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvit ris
  • 2. 4 kopper vann
  • 3. 2/3 kopp soyasaus
  • 4. 1/4 kopp brunt sukker
  • 5. 1 spiseskje maisstivelse
  • 6. 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
  • 7. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 8. 1/4 teskje rød pepperflak
  • 9. 3 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar, tynne skiver
  • 10. 1 spiseskje sesamolje
  • 11. 1 grønn paprika, kuttet i matchstick-biter
  • 12. 1 (225 gram) boks vannkastanjer, drenert
  • 13. 1 hode brokkoli, delt i små buketter
  • 14. 1 kopp skivede gulrøtter
  • 15. 1 løk, kuttet i store biter
  • 16. 1 spiseskje sesamolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Bring ris og vann til kok i en kjele over høy varme. Reduser varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør, og væsken er absorbert, i 20 til 25 minutter.
  2. 22. Bland soyasaus, brunt sukker og maisstivelse i en liten bolle; rør til det er jevnt. Bland ingefær, hvitløk og rød pepper inn i sausen; dekk kyllingen med marinaden og sett den i kjøleskapet i minst 15 minutter.
  3. 33. Varm opp 1 spiseskje sesamolje i en stor stekepanne over middels-høy varme. Kok og rør i paprika, vannkastanjer, brokkoli, gulrøtter og løk til de akkurat er møre, ca. 5 minutter. Fjern grønnsakene fra pannen og hold dem varme.
  4. 44. Fjern kyllingen fra marinaden, og spar væsken. Varm opp 1 spiseskje sesamolje i pannen over middels-høy varme. Kok og rør i kyllingen til den er lett rosa innvendig, ca. 2 minutter på hver side; legg grønnsakene og den reserverte marinaden tilbake i pannen. Kok opp; la det småkoke og rør til kyllingen ikke lenger er rosa i midten og grønnsakene er møre, 5 til 7 minutter. Server over ris.